• PSC1324.jpg
  • Martinsson_Styffe_photo_Louise_Martinsson.jpg
  • PSC1324_inlay_web
  • Review_PSC1324_Strad_Magazine.jpg
  • Dan_Styffe_2011_photo_Louise_Martinsson.jpg

Secret Memories – Dan Styffe

BERNARD SALLES: I – Dan Styffe · III Thierry Barbé · GIACINTO SCELSI: Mantram · GYÖRGY KURTÁG: Message-consolation à Christian Sutter. Alio modo · LERA AUERBACH: Memory of a Tango · OLAV ANTON THOMMESSEN: A Lyrical Duet ·
PEmer…
R NØRGÅRD: Secret Voices (arr. for violin and double bass) · ROLF MARTINSSON: Double Bass Concerto No 1 · TEPPO HAUTA-AHO: Poetic Caprice

Dan Styffe, double bass · Peter Herresthal, violin · Oslo Philharmonic Orchestra · Jukka-Pekka Saraste, conductor

Sammen med sine medmusikanter i orkesteret og sjefdirigent Saraste presenterer han verdenspremieren på et stort, nytt verk for instrumentet, innspilt i forbindelse med urpremieren i Oslo Konserthus 7. april 2011.

kr 139

Dan Styffe og Oslo-filharmonien med verdenspremiere på kontrabasskonsert

Verdenspremieren på Rolf Martinssons kontrabasskonsert er et strålende høydepunkt på Dan Styffes nye utgivelse, der han presenterer ny musikk for kontrabassen. Styffe, solo-bassist i Oslo Filharmoniske Orkester, er regnet blant verdens fremste solister på sitt instrument. Denne CDen, hans fjerde soloutgivelse, bygges fra solostykker, kammermusikk og helt opp til konsertformatet. Svenske Rolf Martinsson (1956) er anerkjent over hele verden som en av samtidens fremste orkesterkomponister. Kontrabasskonserten er skrevet spesifikt for Dan Styffe og det fantastiske instrumentet Styffe spiller på; en sjelden 1580 Gaspar de Salo. Verkene av Nørgård og Thommessen er duoer for fiolin og bass, de resterende stykkene er solostykker som viser de mer virtuose aspektene i moderne kontrabasspill.

Les mer

Verdenspremieren på Rolf Martinssons kontrabasskonsert er et strålende høydepunkt på Dan Styffes nye utgivelse, der han presenterer ny musikk for kontrabassen.

Rolf Martinssons konsert for Dan Styffe og hans Gaspar da Salo

Svenske Rolf Martinsson (1956) er anerkjent over hele verden som en av samtidens fremste orkesterkomponister. Musikken hans karakteriseres av en kraftfull stilistisk sikkerhet og eksepsjonelt musikalsk håndtverk. Nylig har hans klarinettkonsert for Martin Fröst fått stor anerkjennelse. I kontrabasskonserten skriver han ikke bare spesifikt for Dan Styffe, men også for det fantastiske instrumentet Styffe spiller på; en sjelden 1580 Gaspar de Salo, instrumentbyggeren som regnes for kontrabassens ‘far’. Konserten åpner i en nesten apokalyptisk stemning, og scenen er satt for en enormt virtuos og spektakulær konsert full av farger og dynamikk.

Duoer av Nørgård og Thommessen

Den anerkjente fiolinisten Peter Herresthal inviteres med til duetter i to større verker for fiolin og kontrabass. Olav Anton Thommessens «Lyrical Duet» er en samtale mellom kontrabassen og dens lillesøster, fiolinen. Dialogen er mer energisk enn tittelen skulle tilsi; bevegelig og med en tidvis dramatisk retorikk. Per Nørgård, som feirer 80 år i 2012, opererer med melodiske fragmenter i «Secret Voices». Melodiene er i slekt med hverandre, men framstår samtidig som del av noe større, som i en uendelig labyrint. Verket er opprinnelig skrevet for bratsj solo med tittelen «La melodia segreta», og har blitt arrangert for fiolin og kontrabass av den danske cellisten Jakob Kullberg.

Solostykker – både arkaiske og rent ut ut virtuost

Seks av verkene på denne utgivelsen er for solo kontrabass. Dimensjonene i instrumentet åpner store rom og muligheter for å arbeide med klang. Lera Auerbachs vakre «Memory of a Tango», Scelsis meditative «Mantram» og Kurtags poetiske «Message» er fremtredende eksempler på dette. Hauta-aho og Salle viser i sine verker også de mer virtuose aspektene i moderne kontrabasspill.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013241

Katalognummer: PSC1324

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting