Dan Styffe

Dan Styffe er en sentral figur i norsk musikkliv - født i Sverige, men har gjennom hele sin karriere vært etablert i Norge. Han har studert med Göran Nyberg og Knut Guettler , og siden med Gary Karr ved Hartt School of Music i USA. Styffe arbeidet som Karrs assistent i 1981-82 før han ble engasjert som solobassist i Den Norske Operas Orkester i 1982. Fem år senere ble Dan Styffe ansatt som alternerende solobassist i Oslo-filharmonien. Han har også…

Sorter etter:

Dan Styffe er en sentral figur i norsk musikkliv – født i Sverige, men har gjennom hele sin karriere vært etablert i Norge. Han har studert med Göran Nyberg og Knut Guettler , og siden med Gary Karr ved Hartt School of Music i USA. Styffe arbeidet som Karrs assistent i 1981-82 før han ble engasjert som solobassist i Den Norske Operas Orkester i 1982. Fem år senere ble Dan Styffe ansatt som alternerende solobassist i Oslo-filharmonien. Han har også spilt i Det Norske Kammerorkester i mange år, og vært medlem av kammermusikkgruppen Borealis. Han er Professor ved Norges musikkhøgskole og ved Barratt Dues Musikkinstitutt. Styffe har opptrått som kammermusiker og solist i en rekke europeiske land, og i USA. Han er en populær artist ved mange musikkfestivaler, og har deltatt på en rekke CD-utgivelser. Han medvirker ofte på internasjonale Conventions som for eksempel i Wroclaw, Paris, Berlin, Penn State og San Fransisco. Han har bestillt og urfremført en rekke kammermusikkverk og stykker for solo kontrabass og hans soloplater har fått strålende kritikker. Styffe har også bestilt og urfremført to konserter for kontrabass og orkester.

Dan Styffe har spilt og urfremført en rekke verk av internasjonale komponister, blant annet Rolf Martinsson, Fredrik Högberg, Paul Ramsier, Gisle Kverndokk, Henrik Hellstenius, Jon Øyvind Ness, John Persen og Ruben Sverre Gjertsen. Han samarbeider også regelmessig med flere internasjonale musikere, og noen av hans nærmeste samarbeidspartnere er fiolinisten Catherine Bullock, pianisten Gonzalo Moreno og cellisten Øystein Birkeland.

Dan Styffe spiller på en kontrabass bygget av Gaspar da Salo fra sent 1500-tall, lånt ut av Dextra Musica.

Mars 2016