Händel: Sonatas for Recorder – Frode Thorsen

Georg Friedrich Händel: Sonatas for Recorder and Basso Continua; in C, HWV 365; in A minor, HWV 362; in F, HWV 369; in D minor, HWV 367a; in B flat, HWV 377; in G minor, HWV 360; in G, HWmer…V 363b

Frode Thorsen, recorder · Jane Odriozola, cello · Hans Knut Sveen, harpsichord

Händels naturlige talent for det melodisk tiltrekkende kommer særlig til syne i hans sonater for blokkfløyte.

kr 139

Händels blokkfløytesonater

Händels naturlige talent for det melodisk tiltrekkende kommer særlig til syne i hans sonater for blokkfløyte. På dette albumet fremfører trioen Frode Thorsen (blokkfløyte), Hans Knut Sveen (cembalo & orgel) og Jane Odriozola (cello) syv av Händels sonater for instrumentet. Sonatene er skrevet med stor omhu, og det blir antatt at de ble brukt av Händel i hans komposisjonsundervisning. Spesielt bemerkelsesverdig er det at disse sonatene har en usedvanlig selvstendig generalbass, som mer enn én gang overskrider grensen mellom akkompagnement og klaverobligat.

Siden sin debut i 1984 har Frode Thorsen fremstått som aktiv solist og kammermusiker med repertoar fra middelalder/renessanse, barokk og samtid, med flere plateinnspillinger, konserter og radio-/TV-produksjoner bak seg. Hans Knut Sveen har vært aktiv som organist i Bergen, som solist og akkompagnatør med konserter i Skandinavia, Holland og Tyskland. Jane Odriozola har siden 1989 vært ansatt som cellist i Bergen Filharmoniske Orkester, og er en aktiv solist og kammermusiker med stort repertoar.

Frode Thorsen |Georg Friedrich Händel |Hans Knut Sveen |Jane Odriozola |Jørn Pedersen |Rolf Gupta

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560109324

Katalognummer: PSC1093

Priskategori : CD