Peter Herresthal

Peter Herresthal (1970) er anerkjent som en briljant og inspirert fortolker av samtidmusikk for fiolin. Han har gjort en rekke internasjonale urfremføringer, og har gitt ut prisvinnende innspillinger for BIS og Simax Classics. Herresthal har et nært samarbeid med Danmarks ledende komponist Per Nørgård, og har nylig spilt inn hans fiolinkonserter for BIS. Peter var solist ved den spanske og den norske førstegangsfremførelsen av Thomas Adès’ fiolinkonsert Concentric Paths, og gjorde den australske førstegangsfremførelsen av konserten under Melbourne Festival med…

Sorter etter:

Peter Herresthal (1970) er anerkjent som en briljant og inspirert fortolker av samtidmusikk for fiolin. Han har gjort en rekke internasjonale urfremføringer, og har gitt ut prisvinnende innspillinger for BIS og Simax Classics.

Herresthal har et nært samarbeid med Danmarks ledende komponist Per Nørgård, og har nylig spilt inn hans fiolinkonserter for BIS. Peter var solist ved den spanske og den norske førstegangsfremførelsen av Thomas Adès’ fiolinkonsert Concentric Paths, og gjorde den australske førstegangsfremførelsen av konserten under Melbourne Festival med komponisten som dirigent. Fremtidige innspillingsplaner for BIS inkluderer fiolinkonserter av Dutilleux, Lutoslawski og Adès med dirigenten Andrew Manze.

Peter har vært solist med orkestre som Melbourne Symphony, Rémix Ensemble, Orquesta de Navarra, Oslo Filharmoniske, Bergen Filharmoniske, Stavanger Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Trondheim Symfoniorkester, Ensemble Ernst, Oslo Sinfonietta, BIT 20, and Grawemayer Players. Han har deltatt ved på festivaler som Louisville New Music Festival, Schleswig-Holstein, Mechlenburg Vorpommern, Risør, Nyyd Festival Balticum, Gaudeamus Festival Rotterdam, Kyoto Rohm, Stavanger, Oslo, ULTIMA og Magma Berlin.

Peter har mottatt en rekke priser, deriblant Spellemannprisen for hans innspilling av Arne Nordheims fiolinkonsert med Stavanger Symfoniorkester og Jon Øivind Ness’ fiolinkonsert med Oslo Filharmoniske Orkester. Videre ble han tildelt Kritikerprisen for urframføringen av Olav Anton Thommessens fiolinkonsert Bull’sEye med Bergen Filharmoniske Orkester under femtiårsjubileet til Festspillene i Bergen 2002.

Peter Herresthal er professor ved Norges musikkhøgskole og gjesteprofessor ved Royal College of Music London og var 2002-08 professor ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han er kurator for en konsertserie under Festspillene i Bergen fra 2011 til 2014. Peter Herresthal spiller på en GB Guadagnini fiolin fra Milano 1753.

April 2011