• PPC9063.jpg
  • Bj¿rn Erik R. Lunde
  • PPC9063_inlay_web.jpg

Wire and String – Bodø Sinfonietta

ROLF WALLIN: Imella · The Age of Wire and String · Drei Gedichte von Rainer Mariamer… Rilke

Bodø Sinfonietta · Christian Eggen, conductor Susanne Lundeng, fiddle · Siri Torjesen, soprano

– Bodø Sinfonietta kombinerer en robust friskhet og frihet i uttrykket med skarp presisjon, under ypperlig innflytelse fra den drevne dirigenten Christian Eggen. [Aftenposten]

kr 149

Rolf Wallins univers

Utgivelsen Wire and String viser et ensemble og en komponist som våger å tenke nytt og anderledes omkring sitt arbeide, for på den måten også å nå ut til et større publikum. De fremragende solistene Susanne Lundeng og Siri Torjesen fullender en spennende og fascinerende utgivelse. Gjennom sin frisinnede og ukonvensjonelle blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne samtidsuttrykk, skaper Susanne Lundeng sitt unike sound. Bestillingen av ‘Imella’ (‘imellom’) virkeliggjorde en drøm Rolf Wallin hadde hatt lenge: «å kombinere drivet og det direkte uttrykket i folkemusikken med den muligheten kunstmusikken har til å ta lytteren med på en reise i store og skiftende lydlandskap.» Tittelverket på utgivelsen, The Age of Wire and String, har sitt navn fra debutromanen til den amerikanske forfatteren Ben Marcus.

Les mer

Gjennom samarbeid med dirigenter og solister på et høyt internasjonalt nivå, har Bodø Sinfonietta utviklet seg til å bli et ensemble av høy standard med allsidige og entusiastiske musikere. Nå har bandet spilt inn et portrett med musikk av Rolf Wallin, hvor blant annet nordnorske folkemusikktradisjoner morfes inn i samtidens musikalske strømninger – og nye uttrykk oppstår.

Fele og sinfonietta møtes i «Imella»

Gjennom sin frisinnede og ukonvensjonelle blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne samtidsuttrykk, skaper Susanne Lundeng sitt unike sound. Bestillingen av ‘Imella’ (‘imellom’) virkeliggjorde en drøm Rolf Wallin hadde hatt lenge: «å kombinere drivet og det direkte uttrykket i folkemusikken med den muligheten kunstmusikken har til å ta lytteren med på en reise i store og skiftende lydlandskap.»

– «en evne til å bringe bevisstheten til steder der ingen har vært før.»

Tittelverket på utgivelsen, The Age of Wire and String, har sitt navn fra debutromanen til den amerikanske forfatteren Ben Marcus. Wallin sier selv: «Denne fantastiske og svært uvanlige boka beskriver en verden som er totalt forskjellig fra vår egen, men som øyensynlig har sitt eget sett av lover og logikk, konsistent, men allikevel umulig å gripe tak i. Mens jeg leste boka, kom jeg på at denne beskrivelsen passer like godt til musikkens abstrakte verden. Spesielt gjelder det for moderne kunstmusikk, som har en evne til å bringe bevisstheten til steder der ingen har vært før.»

Bodø Sinfonietta og Rolf Wallin

De siste årene har Bodø Sinfonietta og Wallin samarbeidet nært, blant annet omkring Nordland Musikkfestuke. Rolf Wallin er en av Nordens fremste nålevende komponister, og fremføres regelmessig over hele verden. Bodø Sinfonietta ble stiftet i 1999, og har flere plateutgivelser bak seg, deriblant Live med Madrugada fra 2005.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662090631

Katalognummer: PPC9063

Priskategori : CD