Siri Torjesen

Sopranen Siri Torjesen studerte ved Griegakademiet og Norges musikkhøgskole. Gjennom 30 års karriere har hun vært en framtredende utøver innen den moderne vokalmusikken, og på sitt repertoar har hun en rekke verk av samtidskomponister. Hun har medvirket i radio- og TV-opptredener, plateinnspillinger, konserter og sceniske produksjoner i mange europeiske land. Torjesen har spilt inn Arne Nordheims samlede vokalmusikk med BIT20, Complete Songs av Fartein Valen med Håkon Austbø og Bergen Filharmoniske Orkester dirigert av Christian Eggen, og Sven-David Sandströms The…

Sorter etter:

Sopranen Siri Torjesen studerte ved Griegakademiet og Norges musikkhøgskole. Gjennom 30 års karriere har hun vært en framtredende utøver innen den moderne vokalmusikken, og på sitt repertoar har hun en rekke verk av samtidskomponister. Hun har medvirket i radio- og TV-opptredener, plateinnspillinger, konserter og sceniske produksjoner i mange europeiske land.

Torjesen har spilt inn Arne Nordheims samlede vokalmusikk med BIT20, Complete Songs av Fartein Valen med Håkon Austbø og Bergen Filharmoniske Orkester dirigert av Christian Eggen, og Sven-David Sandströms The High Mass med Gewandhausorchester og dirigenten Herbert Blomstedt for Deutsche Grammophon. I 2003 spilte hun inn Håkon Berges Voices and Drums, og i 2005 kom operaen Nokon kjem til å komme av Jon Fosse og Knut Vaage ut på CD med Siri Torjesen i en av hovedrollene. I 2010 kom CD’en Den syvende himmelretning med musikk av Edvind Østergaard. For den ble hun nominert til Spellemannprisen. Hun ble i 1996 kåret til årets utøver av Norsk Komponistforening for sin mangeårige innsats for moderne norsk vokalmusikk, og i 1999 mottok hun Oslo bys kulturpris.

Feb 2011