• PSC1327_front_2400x2400px
  • PSC1327_inlay_web.jpg
  • PSC1327-Liv_Glaser_2015.jpg

Allegretto spiritoso – best of Liv Glaser 2CD – Liv Glaser

BRAHMS: Intermezzo, op. 119 · from Walzer, op 39 · CLEMENTI: from op. 36 and op. 13 · GRIEG: from Lyric Pieces · MENDELSSOHN: selected songs · MOZART: selected movements from the piano sonatas · RAVEL: from Valses Nobles et sentimentales ·mer… SCHUBERT: from Die schöne Müllerin · from Valses Nobles · from from Valses Sentimentales · SCHUMANN: from Album für die Jugend · Fantasiestücke op. 73 · from Kinderszenen

Liv Glaser, fortepiano · Per Vollestad, baritone · Helene Wold, soprano · Ernst Simon Glaser, cello

«Hva? En samleplate? – og fra samlivet med hammerklaver de siste 25-30år? En ganske surrealistisk tanke når man egentlig føler seg som en 25-åring inni seg!» [Liv Glaser]

kr 170

Liv Glaser feirer 80 med en gledesfylt ‘best of’!

Pianisten Liv Glaser fyller 80 år den 23. september 2015. Det er all grunn til å feire, og Simax Classics samlet det beste fra hennes mange utgivelser på hammerklaver – pluss et knippe helt nye lekre innspillinger med valser av Schubert, Schumann og Ravel!

«Mozart har fått en klar, berettiget plass; det var tross alt han som esparketf meg i gang og som har fulgt meg fra jeg var en neve stor! I tillegg; smakebiter fra andre lidenskapelige samvær – med Clementi, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Ravel og Grieg – for ikke å glemme mine musiske venner Helene, Per og lillebror Ernst Simon. Da idéen kom opp med å sette sammen en ‘hammerklaver-kavalkade’, fant vi ut at det kunne passe med krydder fra litt nyere materiale. Ravel-valsene vil for meg personlig alltid være forbundet med Paris og min kjære lærer Vlado Perlemuter som studerte alle Ravel’s verk med komponisten selv. Schubert – som komponerte utallige valser – var Ravel’s inspirasjonskilde. Brahms elsket også Schubert og utga flere av hans senere verk, som derved gir CD II i denne samlingen en wienersk rød tråd.»

Les mer

Pianisten Liv Glaser fyller 80 år den 23. september 2015. Det er all grunn til å feire, og Simax Classics samlet det beste fra hennes mange utgivelser på hammerklaver – pluss et knippe helt nye lekre innspillinger med valser av Schubert, Schumann og Ravel!

Mozart fra hun var en neve stor

«Men – det er ikke til å komme forbi, jeg har levet atskillige musikk-liv allerede, og ett av de viktigste, mest fordypende og mest givende er fortsatt livet med hammerklaver i varierte årganger. Utvalget var kanskje det vanskeligste, men Mozart har fått en klar, berettiget plass; det var tross alt han som esparketf meg i gang og som har fulgt meg fra jeg var en neve stor!»

Medspillere og tidlige inspirasjonskilder

«I tillegg; smakebiter fra andre lidenskapelige samvær – med Clementi, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Ravel og Grieg – for ikke å glemme mine musiske venner Helene, Per og lillebror Ernst Simon. Vi har med-spilt og med-erfart i rik sameksistens! Ravel-valsene vil for meg personlig alltid være forbundet med Paris og min kjære lærer Vlado Perlemuter som studerte alle Ravel’s verk med komponisten selv. Schubert – som komponerte utallige valser – var Ravel’s inspirasjonskilde. Brahms elsket også Schubert og utga flere av hans senere verk, som derved gir CD II i denne samlingen en wienersk rød tråd.»

Liv Glaser er et begrep for norske musikkelskere

Helt fra debuten i 1960 er hun blitt regnet blant den norske klaverelite, med utallige konserter og opptredener i radio og TV. Hun studerte med Robert Riefling i Oslo, på Conservatoire Supérieur de Musique i Paris med legendariske Vlado Perlemuter, senere hos Lev Oborin ved Moskvakonservatoriet og med Ilona Kabos og Wilhelm Kempff. I 1990 satte hun seg atter på ‘skolebenken’, tok timer Paul Badura-Skoda i Wien, studerte Mozart-manuskripter ved NMA, Mozarteum, og fordypet seg i hammerklaver hos Malcom Bilson ved Cornell Universitet i USA. Glaser har undervist ved Norges musikkhøgskole fra grunnleggelsen i 1973 og ble professor i 1994. Hun har i sitt virke og med sin undervisning bidratt sterkt til en økt interesse for hammerklaver og for hvordan vi i dag kan fremføre og lytte til musikken som er skrevet for eldre instrumenter. Liv Glaser ble tildelt Kongens Fortjenstemedalje 1965, Lindeman-prisen 2004 og Grieg-prisen 2014.

Erik Gard Amundsen |Ernst Simon Glaser |Felix Mendelssohn |Franz Schubert |Helene Wold |Johannes Brahms |Liv Glaser |Maurice Ravel |Muzio Clementi |Per Vollestad |Robert Schumann |Vegard Landaas |Wolfgang Amadeus Mozart

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013272

Katalognummer: PSC1327

Priskategori : CD