Per Vollestad

Siden debutkonserten i 1986 har Per Vollestad vært en av Norges ledende barytoner. Han har en rekke ganger gjestet Den Norske Opera og sunget med samtlige norske symfoniorkestre. Han har også vært solist med en rekke symfoniorkestre i Europa, USA og Japan og turnert med orkestre som Orchestra of the 18. Century (Franz Bruggen), La Petite Bande (Sigiswald Kuijken) og La Chapele Royale (Phillippe Herreweghe). Han har vært gjestesanger på operascener i Milano, Brüssel, Wien, Antwerpen, Gent, Innsrbuck og Tokyo.…

Sorter etter:

Siden debutkonserten i 1986 har Per Vollestad vært en av Norges ledende barytoner. Han har en rekke ganger gjestet Den Norske Opera og sunget med samtlige norske symfoniorkestre. Han har også vært solist med en rekke symfoniorkestre i Europa, USA og Japan og turnert med orkestre som Orchestra of the 18. Century (Franz Bruggen), La Petite Bande (Sigiswald Kuijken) og La Chapele Royale (Phillippe Herreweghe). Han har vært gjestesanger på operascener i Milano, Brüssel, Wien, Antwerpen, Gent, Innsrbuck og Tokyo.

Han er en etterspurt Lieder-sanger og har hatt egne konserter i Theatre Chatelet i Paris, Concertgebouw i Amsterdam, Wigmore Hall i London, Schauspielhaus i Berlin, i Los Angeles, Moskva og Dubai samt på en rekke festivaler i Norge og i utlandet. Vollestad er å finne på et 30-talls CD-plater med repertoar som spenner fra Mozart, Schubert og Schumann til moderne opera og samtidsmusikk. Han har en doktorgrad fra Norges musikkhøgskole viet komponisten Christian Sinding, og i 2006 mottok han sammen med Sigmund Hjelset Grieg-prisen for deres mangeårige arbeid med Griegs sanger. I 2006 kom også hans biografi om Christian Sinding ut på Solum forlag.

Juni 2008