Die schöne Müllerin – Per Vollestad

Franz Schubert: Die schöne Müllerin mer…D 795

Liv Glaser, fortepiano · Per Vollestad, baritone

I Schuberts ”Die Schöne Müllerin” er alt falt på plass. Tekst og musikk smelter sammen til en høyere enhet – perfekt fremført av den fremragende duoen Per Vollestad og Liv Glaser.

kr 139

Die Schöne Müllerin

Hva er det som tar en på slikt underlig vis i møtet med Schuberts sangsyklus ”Die Schöne Müllerin”? Diktene, som Schubert fant i Wilhelm Müllers ”Dikt fra de etterlatte papirene til en reisende horn-spiller”, handler om en ikke-gjengjeldt kjærlighet med tragisk utgang og er i seg selv gripende nok. Men – det er noe mer, noe gåtefullt som virker så fengslende når man arbeider med verket.

Liv Glaser, en av våre fremste pianister, fremfører sammen med baryton Per Vollestad, Schuberts ”Die Schöne Müllerin” på dette albumet. Musikken flyter uanstrengt og fritt uten en eneste overflødig tone og komponisten foredler Lied-håndverket med egen erfaring og modenhet og løfter frem til en uovertruffen perfeksjon. I ”Die Schöne Müllerin” er alt falt på plass. Tekst og musikk smelter sammen til en høyere enhet – perfekt fremført av den fremragende duoen.

Erik Gard Amundsen |Franz Schubert |Liv Glaser |Per Vollestad

Utgivelsesdato:

EAN : 7+33662011407

Katalognummer: PSC1140

Priskategori : CD