Liv Glaser

Liv Glaser er et begrep for norske musikkelskere. Helt fra debuten i 1960 er hun blitt regnet blant den norske klaverelite, med utallige konserter og opptredener i radio og TV. Hun har turnert Norge på kryss og tvers og gitt konserter i Europa, Midtøsten og Asia. Hun har gitt kurser og mesterklasser her hjemme og i utlandet og vært jurymedlem i nasjonale, nordiske og internasjonale konkurranser, blant annet i Japan. Hun studerte med Robert Riefl ing i Oslo, på Conservatoire…

Sorter etter:

Liv Glaser er et begrep for norske musikkelskere. Helt fra debuten i 1960 er hun blitt regnet blant den norske klaverelite, med utallige konserter og opptredener i radio og TV. Hun har turnert Norge på kryss og tvers og gitt konserter i Europa, Midtøsten og Asia. Hun har gitt kurser og mesterklasser her hjemme og i utlandet og vært jurymedlem i nasjonale, nordiske og internasjonale konkurranser, blant annet i Japan. Hun studerte med Robert Riefl ing i Oslo, på Conservatoire Supérieur de Musique i Paris med legendariske Vlado Perlemuter, senere hos Lev Oborin ved Moskvakonservatoriet og med Ilona Kabos og Wilhelm Kempff.

I 1990 satte hun seg atter på ‘skolebenken’, tok timer Paul Badura-Skoda i Wien, studerte Mozart-manuskripter ved NMA, Mozarteum, og fordypet seg i hammerklaver hos Malcom Bilson ved Cornell Universitet i USA. Det resulterte i innspilling av Mozarts komplette klaversonater, 2 CD’er på moderne klaver og 3 på hammerklaver (Simax Classics PSC 1066, 1092, 1125, 1148 og 1149). Hun har også spilt hammerklaver i Clementi (PSC1158 2006), Grieg Lyriske Stykker (PSC1291 2007), Schuberts Die Schöne Müllerin med Per Vollestad (PSC1140, 1997) så vel som på innspillingen av verk for cello og klaver av Schubert og Schumann med sin bror, cellisten Ernst Simon Glaser (PSC1175, 2004).

Liv Glaser har undervist ved Norges musikkhøgskole fra grunnleggelsen i 1973 og ble professor i 1994. Hun har i sitt virke og med sin undervisning bidratt sterkt til en økt interesse for hammerklaver og for hvordan vi i dag kan fremføre og lytte til musikken som er skrevet for eldre instrumenter. Liv Glaser er fremdeles aktiv som lærer og utøver.

Liv Glaser ble tildelt Kongens Fortjenstmedalje 1965, Lindeman-prisen 2004 og Grieg-prisen 2014.

Juli 2010