Mozart: Piano Sonatas vol. 5 – Liv Glaser

Wolfgang Amadeus Mozart: Sonatas for piano no. 15, F major KV 533/494 · no.16, C major KV 545 · Sonata movement, G minor mvt KV 312 · no. 18, D major, Kmer…V 576

Liv Glaser, fortepiano

Strålende opplagt Liv Glaser fullfører serien med Mozarts klaversonater.

kr 139

Liv Glasers fullføring av serien med Mozarts klaversonater

I 1990 begynte Liv Glaser sin serie med innspillinger av Mozarts sonater for piano. Inspirert av det som den gangen var en gryende interesse for original fremførelsespraksis bega hun seg ut på et 10 år langt prosjekt, et opphold i Mozarts fantastiske verden. Hun gikk grundig til verks med studier av manuskripter ved Mozarteum i Salzburg samt arbeid på originalinstrumenter med Paul Badura-Skoda og Malcolm Bilson for bedre å bli kjent med Mozarts egen klangverden.

Glasers egen historie med hammerklaveret betegner hun som en «hemmelig kjærlighetsaffære», som har beveget seg fra en liten flørt til å bli den store kjærligheten. Den fantastiske fargepaletten et hammerklaver gir i forhold til et moderne flygel har åpnet opp musikken, gitt tilgang til fasetter i uttrykket man tidligere bare har kunnet ane. Hammerklaveret er det perfekte instrument for Glasers unike kvaliteter som Mozart-tolker. Hør hvordan hun former frasene med en selvfølgelig eleganse, hver enkelt av dem får sitt eget liv, ja temaene tar form av karakterer som deltar i et dramatisk forløp. Veien blir ikke så lang fra kammermusikken til operaen når en musiker av Glasers kaliber henter frem emosjonene i Mozarts musikk; det burleske, det vakre, vemodige og det litt frekke. Her ligger kanskje en viktig del av Mozarts geni; han skaper musikk som viser oss hvordan alle disse egenskapene er en del av det å være menneske.

Lyset som følger med Mozarts musikk berører oss alle. Den magisk utformede musikken stiller imidlertid utøveren ovenfor mange utfordringer, men én er nok den største; det å våge å la sin egen personlighet spille med! Liv Glaser våger dette, og kanskje nettopp derfor blir hennes Mozart noe meget mer enn vakkert klingende musikk.

Erik Gard Amundsen |Liv Glaser |Wolfgang Amadeus Mozart

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011490

Katalognummer: PSC1149

Priskategori : CD