Mozart: Piano Sonatas vol. 4 – Liv Glaser

Wolfgang Amadeus Mozart: Sonatas for piano no.12 in F, K 332 · no.13 in B flat, K 333 · no. 17 in B flat, mer…K 570

Liv Glaser, fortepiano

Lek og latter, spøk og tårer, lengsel, redsel og glede; alt sammen får vi som tilhørere del i som følge av dette enestående kompaniskapet mellom Liv Glaser, Mozart og hammerklaveret.

kr 139

Sjanger: Early musicPiano

Liv Glasers fjerde samling med Mozarts pianosonater

Lyset som følger med Mozarts musikk berører oss alle. Den magisk utformede musikken stiller imidlertid utøveren ovenfor mange utfordringer, men én er nok den største; det å våge å la sin egen personlighet spille med! Liv Glaser våger dette, og kanskje nettopp derfor blir hennes Mozart noe meget mer enn vakkert klingende musikk.

Glasers egen historie med hammerklaveret betegner hun som en «hemmelig kjærlighetsaffære», som har beveget seg fra en liten flørt til å bli den store kjærligheten. Den fantastiske fargepaletten et hammerklaver gir i forhold til et moderne flygel har åpnet opp musikken, gitt tilgang til fasetter i uttrykket man tidligere bare har kunnet ane. Hammerklaveret er det perfekte instrument for Glasers unike kvaliteter som Mozart-tolker. Hør hvordan hun former frasene med en selvfølgelig eleganse, hver enkelt av dem får sitt eget liv, ja temaene tar form av karakterer som deltar i et dramatisk forløp. Veien blir ikke så lang fra kammermusikken til operaen når en musiker av Glasers kaliber henter frem emosjonene i Mozarts musikk; det burleske, det vakre, vemodige og det litt frekke. Her ligger kanskje en viktig del av Mozarts geni; han skaper musikk som viser oss hvordan alle disse egenskapene er en del av det å være menneske.

Erik Gard Amundsen |Liv Glaser |Wolfgang Amadeus Mozart

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011483

Katalognummer: PSC1148

Priskategori : CD