Mozart Piano Sonatas, Vol. 1 – Liv Glaser

Wolfgang Amadeus Mozart: Sonatas for piano: no.1 in C, K 279 · no.2 in F, K 280 · no.3 in B flat, K 281 · no.4 in E flat, K 283 · no.5 in G, mer…K 283

Liv Glaser, piano

Liv Glaser, en av Norges betydeligste pianister, gir oss fantastiske tolkninger av en komponist som har fulgt henne helt siden barnsben av.

kr 139

Sjanger: Piano

Mozarts hemmelige skatter

Den lille menuetten i F-dur var noe av det første Liv Glaser gav seg i kast med som barn. I dette enkle stykket får man fornemmelsen av en verden med hemmelige skatter! Disse hemmelige skattene finnes i nærmest alle av Mozarts verker, som gir store og nærmest paradoksale utfordringer på alle plan. Forsiktig åpner han en dør på gløtt – man aner et rom innenfor – for så å møte en dør til enda et rom. Eller, han bringer en ganske enkelt tilbake til utgangspunktet etter en tids gjemsel-lek.

Selv om det er opera, musikkdramaet, som kanskje fascinerer Mozarts skaperevne mest, med ubegrensede muligheter utover instrumentalmusikkens rammer, har også hans første klaversonater innslag av komprimerte opera-intriger. I et oppkomme av frodige ideer serverer han dialoger og arier i sødmefylt dandering, for så å overrumple oss med ”Sturm und Drang”-dynamisk heftighet! Djervt stiller han opp kammermusikalske enheter mot fullt orkester i en nesten tekstlig struktur.

Liv Glaser, en av Norges betydeligste pianister, gir oss fantastiske tolkninger av en komponist som har fulgt henne helt siden barnsben av. Hun har siden sin debut i 1960 vært en del av den norske klaverelite og lagt omfattende turnévirksomhet over hele verden bak seg.

Arne Akselberg |Liv Glaser |Wolfgang Amadeus Mozart

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560106620

Katalognummer: PSC1066

Priskategori : CD