• PSC1195.jpg
  • Per_Vollestad.jpg

Sinding Songs vol. 2 – Per Vollestad

Christian Sinding: Songs from op. 37, 38, 55, 57, 64, 68, 69, 77, 90, 95, 107, 109, 128mer…, 130

Per Vollestad, baritone · Sigmund Hjelset, piano

– I truly feel that if these songs were composed by a more well-known German, like Wolf, we would know them much more than we do. [Fanfare]

kr 139

Midl. tomt på lager

Sjanger: LiederNorwegian

Christian Sindings sanger for første gang

Nå presenteres også volum 2 i Vollestads serie med Sindings sanger på Simax Classics, med mer enn 30 verk som aldri har vært innspilt før. Sanger til dikt av blant andre Rückert, Bierbaum, Sivle, Vinje og Wildenvey viser Sindings brede uttrykksregister og at han gjør mesterlige små musikalske skildringer.

Les mer

Den første doktorgraden i Norges musikkhøgskoles historie er oppnådd av Per Vollestad, som avsluttet 2002 med en glimrende konsert og disputas. Christian Sindings sangskatt er temaet i doktorgradsavhandlingen «Jeg bærer min hatt som jeg vil».

Kokain

Overraskende er en av de aller første sangene Sinding skrev etter at han fikk ‘Grotten’ som æresbolig (1925); den til nå helt ukjente sangen Kokain, en kabaretvise som ble fremført på Mayolteateret (nåværende Dizzi). Sangen viser med all tydelighet at verken Sinding eller hovedstaden den gang var ukjent med dette meget omtalte stoffet. Den viser vel også at Sinding selv som nesten 70-åring likte å provosere. Sangen er kanskje ment som et portrett av poeten Sigbjørn Obstfelder, som Sinding hadde kontakt med på 1890-tallet.

Reklame

Kanskje like overraskende som Sindings ‘kokainvise’ er Vollestads neste prosjekt «Reklame på blaa resept»! I løpet av sommeren skal han ha en serie kabaretforestillinger på Blaafarveværket basert på gamle norske reklameslagere. Her vil tobakksmerker som Masta, Blue Hill og Akaba bli besunget sammen med reklamer for margarin, sjokolade og unevnelige drikkevarer. Oppsiktsvekkende nok er den tidligste reklamesangen skrevet av Henrik Wergeland og Halfdan Kjerulf i samarbeid. Denne ble
skrevet under Wergelands sykeleie i ‘Grotten’ – og dermed er ringen sluttet!

Lørdag 1. februar skal Vollestad delta på TV2s ‘Gullfisken’ – med en reklamesang fra 1920-tallet.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011957

Katalognummer: PSC1195

Priskategori : CD