Edvard Grieg: Orchestral Songs – Per Vollestad

Edvard Grieg: Den Bergtekne, op.32; 12 Songs to Poems by Aa.O. Vinje, op.33; En Svane, op.25 no.2; Jeg reiste en deilig Sommerkvæld, op.26 no.2; Fra Monte Pincio, op.39 no.1; Henrik Wergeland, op.58mer… no.3

Per Vollestad, baryton · Lithuanian National Symph. Orchestra · Terje Mikkelsen, conductor

Griegs romansekunst mesterlig fremført av en av våre fremste sangere, Per Vollestad.

kr 139

Vollestad tolker Grieg i det store formatet

Edvard Grieg valgte alltid tekster til vokalmusikken med relasjon til noe selvopplevd. På dette albumet fremfører en av Norges fremste sangere, Per Vollestad, med det Litauiske Nasjonale Symfoniorkester under dirigent Terje Mikkelsen, en rekke av Griegs vokalverker. Sammen bringer de oss inn i Griegs personlige verden.

Romansen ”En Svane” ble instrumentert for orkester i 1895 etter opprinnelig å ha blitt skrevet for klaver og sang i 1876, et verk fullt av lidenskapelige understrømmer. Som en kontrast har Griegs ”Jeg reiste en deilig Sommerkveld” nærmest et motsatt uttrykk: livsglede og begeistring over naturen. Særlig personlig blir det i ”Den Bergtekne” hvor Vollestad formidler komponistens sjelelige rystelser og begivenheter i komposisjonsperioden. Videre fremfører barytonen en av Griegs mest skattede orkestersanger ”Fra Monte Pincio”, den sterkt nasjonalromantiske ”Henrik Wergeland”, og ikke minst ”12 Digte af Aa. O. Vinje”, et hovedverk i norsk og nordisk romansekunst.

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560107627

Katalognummer: PSC1076

Priskategori : CD