Ernst Simon Glaser

Ernst Simon Glaser (f. 1975) er i dag solocellist ved Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nasjonalorkester. Etter at Glaser fullførte sine studier how Ralph Kirshbaum ved Royal Northern College of Music i Manchester flyttet han til Norge for å ta stillingen som Alternerende Solocellist i Trondheim Symfoniorkester 22 år gammel. Glaser har også vært solocellist i Den Norske Opera og Ballett i 10 år Etter å ha blitt kåret til ”Årets Unge Solist 2002” av Rikskonsertene spilte Glaser inn sin debutinnspilling…

Sorter etter:

Ernst Simon Glaser (f. 1975) er i dag solocellist ved Göteborgs Symfoniker – Sveriges Nasjonalorkester.

Etter at Glaser fullførte sine studier how Ralph Kirshbaum ved Royal Northern College of Music i Manchester flyttet han til Norge for å ta stillingen som Alternerende Solocellist i Trondheim Symfoniorkester 22 år gammel. Glaser har også vært solocellist i Den Norske Opera og Ballett i 10 år

Etter å ha blitt kåret til ”Årets Unge Solist 2002” av Rikskonsertene spilte Glaser inn sin debutinnspilling av verker av Schumann og Schubert på SIMAX. Innspillingen fikk strålende respons både i Norge og i utlandet. Glaser mottok også Debutantprisen i 2004 for sin debutkonsert.

Han har samarbeidet med flere fremragende dirigenter og musikere som Shlomo Mintz, Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Omer Wellber, Olaf Henzold, Rolf Gupta, Ole Kristian Ruud, Sveinung Bjelland, Arvid Engegård, Liv Glaser og Hagai Shaham. Som kammermusiker og solist har han spilt med de fleste norske orkestre og i har turnert i flere nordiske og europeiske land i tillegg til Canada, Israel og Kina.

Ernst Simon Glaser spiller på en cello bygget av Francesco Ruggeri, Cremona ca. 1680, generøst stilt til rådighet av Dextra Musica AS.

Januar 2012