• PSC1339_forside
 • PSC1339_olsen.jpg
 • PSC1339_vindenes.jpg
 • PSC1339_bryhn.jpg
 • PSC1339_sandvikolsen.jpg
 • PSC1339_OlsenHvoslef.jpg
 • PSC1339_Haugland.jpg
 • PSC1339_GSandvik.jpg
 • PSC1339_coverfoto_OlsenHvoslef.jpg
 • Torun Stavseng Oct 2012
 • Risør kammermusikkfest 2013
 • PSC1339_dalnoki.jpg
 • PSC1339_hvoslef.jpg
 • PSC1339_norwegianchamberorchestra.jpg
 • PSC1339_digipak
 • PSC1339_batnes.jpg

Seonveh – Ketil Hvoslef: Music for guitar – Stein-Erik Olsen

KETIL HVOSLEF: Guitar Quintet · SEONVEH for three guitars · Double Concerto for Flute, Guitar and String Orchestra · Six Pieces For Sixmer… Strings

Stein-Erik Olsen, guitar · Norwegian Chamber Orchestra · Elise Båtnes, violin · Egil Haugland, guitar · Njål Vindenes, guitar · Gro Sandvik, flute · Christian Eggen, conductor · Daniel Dalnoki, violin · Ida Bryhn, viola · Torunn Stavseng, cello

Hvoslef er en av Norges mest anerkjente komponister. Han er produktiv, udogmatisk anlagt og hans musikk blir ofte karakterisert som et resultat av evnen til å kombinere det enkle med det intrikate.

kr 139

Ketil Hvoslef hylles av norsk stjernelag

Hvoslef er en av Norges mest anerkjente komponister. Han er produktiv, udogmatisk anlagt og hans musikk blir ofte karakterisert som et resultat av evnen til å kombinere det enkle med det intrikate. Med rytmisk pregnans og kompleksitet, i tillegg til en alltid tilstedeværende uforutsigbarhet, har hans musikk stor gjennomslagskraft. Hvoslef ble tidlig i sin karriere fascinert av gitarens uttrykk og klangmuligheter. Stein-Erik Olsen studerte hos Hvoslef fra 1973-77 og han har fra den tid fremført og spilt inn flere av Hvoslefs gitarverk. Nå står han i spissen for stjernelaget på innspillingen: Strykekvartett under ledelse av Elise Båtnes, Det Norske Kammerorkester under ledelse av Christian Eggen, samt fløytist og mangeårig medmusikant Gro Sandvik og gitaristene Njål Vindenes og Egil Haugland. Arne Akselberg og Simon Kiln, begge fra Abbey Road Studios, er lyd- og produksjonsansvarlig.

Les mer

For et år siden kom gitaristen Stein-Erik Olsens kritikerroste album ”Havana – Rio – Moscow”, der han inviterte Academy of St. Martin in The Fields til musikalsk samarbeid. På sin nye innspilling ”SEONVEH”, som er Stein-Erik Olsens tiende CD for Simax Classic, har han med seg crème de la crème av norske musikere i en hyllest til komponisten Ketil Hvoslef.

Uforutsigbar komponist

Hvoslef er en av Norges mest anerkjente komponister. Han er produktiv, udogmatisk anlagt og hans musikk blir ofte karakterisert som et resultat av evnen til å kombinere det enkle med det intrikate. Med rytmisk pregnans og kompleksitet, i tillegg til en alltid tilstedeværende uforutsigbarhet, har hans musikk stor gjennomslagskraft. Hvoslef ble tidlig i sin karriere fascinert av gitarens uttrykk og klangmuligheter. Stein-Erik Olsen studerte hos Hvoslef fra 1973-77 og han har fra den tid fremført og spilt inn flere av Hvoslefs gitarverk.

Verk fra 1966 til 2011

Solosuiten ”Six pieces for six strings” ble skrevet tidlig i Hvoslefs komponistkarriere og er på mange måter innspillingens kuriositet. Tidlig på sekstitallet var Hvoslef mest opptatt av visuell kunst og han sier at han fremdeles visualiserer musiker og instrument når han komponerer. Double Concerto for flute and Guitar (1977), beskriver et kjærlighetsforhold mellom gitar og fløyte.
I Guitar Quintet (2004) utforsker Hvoslef den uvanlige besetningen gitar og strykekvartett. Gitaren blir inkorporert i strykekvartettens klangunivers på utsøkt og ukonvensjonelt vis. SEONVEH (2011) for tre gitarer, er skrevet i nært samarbeid med gitartrioen, et samarbeid Hvoslef beskrev som ”en drøm for en komponist”. SEONVEH er en fargerik og omfattende komposisjon, der Hvoslef tøyer grensen for hva som er mulig å spille på klassisk gitar. Dette er et ekstraordinært verk for en ekstraordinær besetning.

Fremragende utøvere og produksjon

Stein-Erik Olsen står i spissen for stjernelaget på innspillingen. Med seg har han en strykekvartett under ledelse av Elise Båtnes, Det Norske Kammerorkester under ledelse av Christian Eggen, samt fløytist og mangeårig medmusikant Gro Sandvik og gitaristene Njål Vindenes og Egil Haugland. Arne Akselberg og Simon Kiln, begge fra Abbey Road Studios, er lyd- og produksjonsansvarlig.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013395

Katalognummer: PSC1339

Priskategori : CD