Elise Båtnes

Elise Båtnes (f. 1971 i Trondheim) begynte å spille fiolin i fireårsalderen. Hun har studert med Dorothy DeLay i USA, Ruggiero Ricci i Salzburg, David Takeino i London og Arve Tellefsen i Oslo. Båtnes opptrer som solist med alle de norske symfoniorkestrene i fiolinkonserter av blant andre Alban Berg, Sibelius, Tchaikovsky, Beethoven, Mendelssohn, Bernstein, Mozart og Bruch. Hun er også solist med orkestre i Skandinavia, Tyskland, Belgia og Frankrike. Videre har hun gjort en rekke recital konserter og TV/Radio-overføringer i…

Sorter etter:

Elise Båtnes (f. 1971 i Trondheim) begynte å spille fiolin i fireårsalderen. Hun har studert med Dorothy DeLay i USA, Ruggiero Ricci i Salzburg, David Takeino i London og Arve Tellefsen i Oslo.

Båtnes opptrer som solist med alle de norske symfoniorkestrene i fiolinkonserter av blant andre Alban Berg, Sibelius, Tchaikovsky, Beethoven, Mendelssohn, Bernstein, Mozart og Bruch. Hun er også solist med orkestre i Skandinavia, Tyskland, Belgia og Frankrike. Videre har hun gjort en rekke recital konserter og TV/Radio-overføringer i Europa og USA.

Fra 2007 er Elise Båtnes første konsertmester i Oslo Filharmoniske Orkester, en posisjon hun tidligere har hatt ved Danmark Radio Symfoniorkester og WDR Symfoniorkester i Köln.

Elise Båtnes spiller på en Stradivarius kalt ‘Arditti’ (1689) som eies av Dextra Musica, et selskap eid av Sparebankstiftelsen DnB NOR.

Jan. 2019