Martinu & Kabalevsky sonatas & variations for cello and piano – Øystein Birkeland

Bohuslav Martinu: Variations on a Theme of Rossini; Cello sonata no. 1; Variations about a Solvakian Theme; Dimitri Kabalevsky: Sonata for Violoncello and Pianomer… op.71

Øystein Birkeland, cello · Håvard Gimse, piano

– Birkeland is an artist of exceptional musicality and technical finesse. [The Daily Telegraph]

kr 139

Variasjoner og sonater av Martinu og Kabalevsky

Øystein Birkeland (f. 1962) har bygget seg en karriere som solist og kammermusiker med sin cello. Både nasjonalt og internasjonalt er han en anerkjent musiker med stor integritet og evner som setter ham i stand til å gi tilhøreren en helt særpreget vakker musikkopplevelse. Aktuell nå senest i en innspilling av Ragnar Söderlinds Cellokonsert med Moskva Radio Symfoniorkester for platemerket Aurora, er Birkeland en høyt skattet solist.

Denne gangen går Birkeland inn i musikken for cello og piano av Dimitri Kabalevsky og Bohuslav Martinu. Som reisefølge har han pianisten Håvard Gimse (f. 1966). Sammen har de laget en CD med at fantastisk spenn i uttrykket. Særpreget for både Kabalevsky og Martinus musikk er tilstedeværelsen av både den fullkomne lykke og den dypeste tragedie, som i 1. sats av Kabalevskys sonate. Men hør også hvordan Martinu leker med et Rossini-tema. Verket er spesielt skrevet for den legendariske cellisten Piatigorsky.

Fotografen Tom Sandberg fant denne musikken så interessant at han ville lage en egen fotoserie for utgivelsen, noe som designeren Camilla Ekblad Dedekam har kunnet benytte som grunnlag i utformingen av coveret.

Bohuslav Martinu |Dimitri Kabalevsky |Erik Gard Amundsen |Håvard Gimse |Øystein Birkeland

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011469

Katalognummer: PSC1146

Priskategori : CD