Øystein Birkeland

Øystein Birkeland er i dag etablert som en av Norges fremste eksponenter for sitt instrument. Birkeland har opptrådt med en rekke fremstående orkestre bl.a. Oslo Filharmoniske Orkester, Det Norske kammerorkester, Moskva Radios Symfoniorkester og Academy of St. Martin in the Fields. Birkeland har spilt inn en rekke plater med kammer- og orkestermusikk. Han har gjennom mange år drevet en allsidig virksomhet som kammermusiker og solist. Med sin interesse for et bredt spekter av stilarter har han vært sentral i uvikllingen…

Sorter etter:

Øystein Birkeland er i dag etablert som en av Norges fremste eksponenter for sitt instrument. Birkeland har opptrådt med en rekke fremstående orkestre bl.a. Oslo Filharmoniske Orkester, Det Norske kammerorkester, Moskva Radios Symfoniorkester og Academy of St. Martin in the Fields. Birkeland har spilt inn en rekke plater med kammer- og orkestermusikk. Han har gjennom mange år drevet en allsidig virksomhet som kammermusiker og solist. Med sin interesse for et bredt spekter av stilarter har han vært sentral i uvikllingen av norsk repertoar, og har bidratt til bestillingsverker som inkluderer Rolf Wallin Ground, Jon Øivind Ness Wet Blubber Soup og Ragnar Søderlind cellokonsert – alle utgitt på CD av Simax Classics og Aurora.

Øystein Birkeland spiller på en cello bygget av Francesco Ruggieri (Cremona 1680) som eies av Dextra Musica, et selskap eid av Sparebankstiftelsen DnB NOR.

Des 2008