Mahler Symphony no 1 (Titan) – Norrköping Symphony Orchestra

Gustav Mahler: Symphony no.1 (with Blümine) (Berlin ed: Titan); Piano Quartet in mer…G minor

Norrköping Symphony Orchestra · Ole Kristian Ruud, conductor · Mats Jansson, piano · Henrik Petersen, violin · Lennart Falkenbring, viola · Niklaas Velman, cello

Mahlers "Titan – eine Tondichtung in Symphonieform" fremført av Symfoniorkestern Norrköping og dirigent Ole Kristian Ruud.

kr 139

Mahlers Titan

Gustav Mahlers ”Titan – eine Tondichtung in Symphonieform” ble opprinnelig beskrevet som et symfonisk dikt i to deler, navnet er hentet fra en novelle av den tyske poeten Jean Paul. Verket er en tidlig versjon av det som skulle bli Symfoni nr. 1. Versjonen innspilt her er Hamburg-versjonen, et verk i to deler med fem satser med beskrivende titler – med den kjente ‘Blümine’-satsen. Verket begynner med en følelse av et tidløst rom og stillhet, fjernt fra den heroiske tittelen, men gror over i noe raskere og lettere, og blir et av de mest trollbindende øyeblikkene innen 1800-talls symfoniske musikk.

Dette albumet inneholder også Mahlers ”Pianokvartett i a-moll”, fremført av den prisvinnende pianisten Mats Jansson med medlemmer av Holmenkvartetten, et verk som frem til 1973 var så og si helt ukjent. Siden den tid har verket beseiret konsertscener over hele verden og er nå et velkomment tilskudd til kammermusikkrepertoaret.

Gustav Mahler |Norrköping Symphony Orchestra |Ole Kristian Ruud |Robert Suff

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011506

Katalognummer: PSC1150

Priskategori : CD