• Basic CMYK
  • DSC1550.jpg
  • PSC1351_digipak
  • Clemens_Hagen_and_Jan_Bjoranger_photo_Peter_Adamik.jpg
  • 1B1 Ensemble in New Jersey with NY Skyline
  • 1B1_concert_photo_Peter_Adamik.jpg

Clemens Hagen + 1B1: Haydn Cello Concerto in C, Mozart Sinfonia Concertante – 1B1

JOSEPH HAYDN: Concerto for cello and orchestra in C major · WOLFGANG AMADEUS MOZART: Sinfonia Concertante in E-flatmer… major

Clemens Hagen, cello · Jan Bjøranger, violin · Lars Anders Tomter, viola · 1B1

– Hagens cello-spill er så fritt og utvunget at det er en fryd å høre på. Samtidig er hans tolkninger teksttro slik at de gir mye for musikalsk tanke og intelligens. [Stavanger Aftenblad]

kr 139

Sjanger: ConcertoStrings

1B1 gir ut album med Clemens Hagen.

Den legendariske cellisten i Hagenkvartetten representerer det ypperste av klang og fraseringskunst i det wienerklassiske repertoaret. Når kunstnere av Clemens Hagens kaliber velger samarbeidspartnere, er det kun øverste hylle som gjelder. At det unge norske ensemblet 1B1 er førstevalget i en slik sammenheng, er intet mindre enn en sensasjon. Cellisten Clemens Hagen har hatt en rekke tilbud om å spille inn Haydns cellokonserter med verdens fremste orkestre, men etter konserten med 1B1 under Stavanger Kammermusikkfestival i 2015, var det Hagen selv som utbrøt – ‘dette vil jeg spille inn med dere!’. 1B1 tar kammermusiseringen med inn i orkesterform, og Clemens Hagen får den medspilleren han alltid har drømt om. Henning Kraggerud bidrar med splitter nye solo-cadenzaer skrevet spesielt for Hagen. 1B1s leder Jan Bjøranger og Lars Anders Tomter er solister i en innspilling av Mozarts Sinfonia Concertante som har den helt spesielle nordiske friskheten med seg; i åpen og smilende musikalsk dialog med 1B1.

Les mer

Hagenkvartettens legendariske cellist Clemens Hagen gjør endelig sin første innspilling av Haydns cellokonsert, en begivenhet mange har sett frem mot. Det er det unge, norske Spellemannvinnende 1B1 som har inspirert ham til å gjøre prosjektet – fordi samarbeidet dem imellom ble helt spesielt. Under årets kammermusikkfestival i Stavanger møtes de igjen.

Dypfølt Haydn med Clemens Hagen

Clemens Hagens Haydn-tolkning skiller seg fra alt annet som finnes på markedet. Med en fraseringsevne og klangfølelse som savner sidestykke, former han Haydns bevegelser gjennom eufori og melankoli med en dyptfølt empati. Født inn i en musikerfamilie i Salzburg, har Clemens Hagen vært en del av Hagenkvartetten siden grunnleggelsen i 1981 – en levende legende på verdens musikkscener. Med kvartetten har han gitt ut mer enn 40 innspillinger for Deutsche Grammophon, i tillegg til en rekke utgivelser som solist sammen med Gidon Kremer, Nikolaus Harnoncourt, Thomas Zehetmayr og en rekke andre. Hagen spiller på en av de få Stradivari-celloene som finnes, bygget i 1698. Henning Kraggerud bidrar også med helt nye solo-cadenzaer skrevet spesielt for Hagen på denne utgivelsen.

Generøs Mozart med Jan Bjøranger og Lars Anders Tomter

Mozarts Sinfonia Concertante for fiolin, bratsj og kammerorkester hører med blant favorittene i det klassiske repertoaret og blant komponistens mest populære stykker. 1B1s leder og grunnlegger Jan Bjøranger (fiolin) og Lars Anders Tomter (bratsj) er solister i en innspilling som har den helt spesielle nordiske klangen med seg; i åpen og smilende musikalsk dialog med 1B1. Men det er også en spesiell varme og omtanke i denne tolkningen, der de søker inn mot de dypere lagene av Mozarts kunst.

1B1 er førstevalget

Samarbeidet mellom Clemens Hagen og 1B1 er en sensasjon, og samtidig ganske naturlig. Ikke bare innfrir 1B1 alle tekniske og musikalske krav; det er en selvfølge. De aller fremste kunstnerne har også en helt spesiell dedikasjon og hengivenhet overfor musikken – og denne holdningen finner de igjen hos 1B1. Nå er orkesteret nettopp tilbake fra et opphold i New York hvor de har lagt 16 konserter bak seg, både alene og sammen med solister som Renée Fleming, Simone Dinnerstein og Glen Kotche (Wilco). Senere i høst har Clemens Hagen og 1B1 konsertavtaler i Italia, og til våren står Tyskland for tur.

1B1 |Clemens Hagen |Henning Kraggerud |Jan Bjøranger |Joseph Haydn |Lars Anders Tomter |Sean Lewis |Wolfgang Amadeus Mozart

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013517

Katalognummer: PSC1351

Priskategori : CD