Jan Bjøranger

Fiolinist Jan Bjøranger er grunnelgger og kunstnerisk leder av 1B1. Som professor og leder for strykeravdelingen ved Universitetet i Stavanger innehar Bjøranger en prominent posisjon blant norske musikere, i tillegg til en særlig aktiv karriere som utøvende musiker. Gjennom sin karriere har Jan Bjøranger vist et sterkt instinkt som musikalsk entreprenør. Han var kunstnerisk leder ved Umeå Internasjonale Kammermusikkfestival i Sverige i seks år, i tillegg til å grunnlegge KGA Festivalen i Norge. Arbeidet med 1B1 appelerer både til hans…

Sorter etter:

Fiolinist Jan Bjøranger er grunnelgger og kunstnerisk leder av 1B1. Som professor og leder for strykeravdelingen ved Universitetet i Stavanger innehar Bjøranger en prominent posisjon blant norske musikere, i tillegg til en særlig aktiv karriere som utøvende musiker.

Gjennom sin karriere har Jan Bjøranger vist et sterkt instinkt som musikalsk entreprenør. Han var kunstnerisk leder ved Umeå Internasjonale Kammermusikkfestival i Sverige i seks år, i tillegg til å grunnlegge KGA Festivalen i Norge. Arbeidet med 1B1 appelerer både til hans musikalske ferdigheter og entreprenøren og underviseren i ham.

Bjøranger er en ettertraktet leder for ensembler og orkestre over hele Europa, inkludert Camerata Salzburg, Det Skotske Kammerorkester, Göteborgs Symfoniker, Dansk Radio Symfoniorkester, i tillegg til TrondheimSolistene, Det Norske Kammerorkester og Danmarks Underholdningsorkester. Som solist og kammermusiker har Jan Bjøranger opptrådt i flere Europeiske land og i verden for øvrig.

Jan Bjøranger har deltatt på en rekke innspillinger, først og fremst som ensembleleder, men også som solist, for plateselskaper som Philips, Sony, CcnC, Chandos, EMI, Simax, Lynor og Intim Musik.

Mai 2016