• PSC1394_Det_Norske_Blåseensemble_booklet
  • veronicavangroningen-DNBE2019-5
  • Sitan Aareskjold_Photocred_@veronicavangroningen-5
  • Eivind Aadland_PhotoCred_Remi Chauvin
  • Christian Ihle Hadland_Photocred_Nikolaj Lund

Beethoven/Haydn: Det Norske Blåseensemble, Christian Ihle Hadland, Eivind Aadland – Det Norske Blåseensemble

Ludwig Van Beethoven – Piano Concerto No.3
Joseph Haydn – Symphonymer…
No.4

DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE: Fløyte: Inger Johanne Berg, Rose Elin Austad Nes. Obo: David F. Strunck, Kristina Ohlwein. Klarinett: Eirik Jordal, Inge Nøstvold, Roar Alnes Aarum, Tor-Egill Hansen. Fagott: Christer Bergby, Leann Currie. Saksofon: Kristin Haagensen, Morten Norheim. Valthorn: Steinar Granmo Nilsen, Britt Kristin Larsen. Barokktrompet: Stian Aareskjold, Torgeir Haara. Barokktrombone: Torild G. Berg, Miguel T. Sevillano, Tarjei Grimsby. Cimbasso: Roger Fjeldet. Cello: Alex Rolton. Kontrabass: Roger Morland. Cembalo: Gunnhild P. Tønder (Haydn). Pauker: Håkon Skyberg. DIRIGENT: Eivind Aadland PIANO: Christian Ihle Hadland ARRANGØR: Stian Aareskjold

Det Norske Blåseensemble tar Beethoven og Haydn til nye høyder

kr 149

Etter flere krevende år, preget av pandemi og hardt politisk klima, har vi heldigvis musikalske skatter vi kan grave opp igjen. Akkurat dette har Det Norske Blåseensemble gjort. Denne våren presenterer de to mesterlige stykker musikk, som fortjener en interessert lytter sin fulle oppmerksomhet 

Les mer

Ved 1800-tallets spede begynnelse var verden et urolig sted å være. Napoleon Bonaparte etablerer seg som en maktperson i et turbulent Europa. Det er da Beethovens tredje klaverkonsert blir skapt. Midt inne i en tid med usikkerhet og stadige skiftninger i politikk, samfunnsliv og kultur. Det er da vi må lytte til hvilke signaler musikken gir, gjerne ispedd en solid porsjon nåtid. 

Det Norske Blåseensemble er stolte over å ha fått med seg Christian Ihle Hadland som solist på Beethovens tredje pianokonsert. Sin første pianotime hadde Christian for drøyt tretti år siden. Historiebøkene forteller oss om en pianist med en anselig internasjonal og nasjonal karriere, gjennom tre tiår i stadig rivende utvikling. Christian kjennetegnes ved sin herlige lekenhet, elegante timing og en perfeksjonistisk innstilling til de verkene han fremfører. Christian Ihle Hadland og Det Norske Blåseensemble blir rett og slett gullringforlovet i en salig halvtime med Beethoven. 

Franz Joseph Haydn sin symfoni nummer 44 ble omtalt som «Sorgsymfonien» av komponisten selv, da den tidlig var tiltenkt hans begravelse. Det Norske Blåseensemble tar denne symfonien til nye høyder i 2022 – ikke minst skyldes dette dirigent Eivind Aadland, som fjellstøtt gir både Beethoven og Haydn nytt driv i sin praktfulle orkesterledelse. Eivind har spilt med de største, for de største og har en mangfoldig karriere både i inn- og utland. Det Norske Blåseensemble gir alltid det lille ekstra når Eivind erobrer taktstokken. 

Haydn sine fire satser er så ulike, men likevel så aktuelle. Det Norske Blåseensemble setter her for alvor standarden, for disse tonene er ikke til å misforstå. Det er intenst, og dette vekker oppsikt. Musikken er lett melodiøst, men de dystre undertonene slipper ikke taket. Dette kunne for all del vært nåtids filmmusikk så det skaper utvilsomt nysgjerrighet. Det er mer lekent før det smeller til og setter standarden. 

Det Norske Blåseensemble er entusiastiske formidlere av vår felles musikktradisjon. På denne utgivelsen har arrangør Stian Aareskjold fremhevet ensemblet sine særegenheter og styrker på en fremragende måte. Stian studerte ved Norges Musikkhøgskole og har vært ansatt i Det Norske Blåseensemble siden 2004. Han er også tilknyttet Det Norske Kammerorkesteret, Londons velkjente barokkorkester «The English Concert» og flere norske barokkensembler. 

Christian Ihle Hadland |Det Norske Blåseensemble |Eivind Aadland

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013944

Katalognummer: PSC1394

Priskategori : CD