Christian Ihle Hadland

Christian Ihle Hadland (1983) er en av Norges mest spennende pianister. Etter solodebuten i Den Norske Opera i 2008 ble han hyllet i norsk presse som «en unik musiker som kunstnerisk sett kan fylle enhver av verdens konsertscener.» Christian Ihle Hadland er født i Stavanger i 1983, og fikk sine første pianotimer i en alder av åtte. Da han var elleve år fikk han plass ved Rogaland Musikkonservatorium, og i 1999 begynte han å ta timer med professor Jiri Hlinka,…

Sorter etter:

Christian Ihle Hadland (1983) er en av Norges mest spennende pianister. Etter solodebuten i Den Norske Opera i 2008 ble han hyllet i norsk presse som «en unik musiker som kunstnerisk sett kan fylle enhver av verdens konsertscener.» Christian Ihle Hadland er født i Stavanger i 1983, og fikk sine første pianotimer i en alder av åtte. Da han var elleve år fikk han plass ved Rogaland Musikkonservatorium, og i 1999 begynte han å ta timer med professor Jiri Hlinka, både privat og ved Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo.

Christian gjorde sin norske debut med Kringkastingsorkesteret 15 år gammel, og har siden spilt med alle de norske orkestrene. Han har hatt en rekke profilerte solistoppdrag med Oslo Filharmoniske Orkester, og har også spilt med utenlandske orkester som for eksempel det Sveriges Radios Symfoniorkester, Stockholm Filharmoniske Orkester, Danmarks Radioorkester, BBC Philharmonic og BBC Symphony Orchestra. Han har spilt med anerkjente dirigenter på høyeste nivå, som blant annet Sir Andrew Davis, Herbert Blomstedt og Thomas Dausgaard.

Christian er allerede svært ettertraktet både som soloartist og som kammermusiker, og har opptrådt flere ganger på prestisjetunge scener og festivaler som Wigmore Hall, Risør Kammermusikkfest, Schleswig Holstein Music Festival og Kissinger Sommer. Siden 2004 har han dukket opp årlig på Festspillene i Bergen både med solo recitals og i kammerensembler, hvor han har samarbeidet med  profilerte artister som Janine Jansen, Henning Kraggerud, Lars Anders Tomter, Tabea Zimmermann, Clemens Hagen, Christian Poltera og Truls Mørk .

I 2006 ble han invitert til å akkompagnere Renée Fleming under den årlige Nobels Fredspriskonserten i Oslo som nådde ut til et globalt publikum på mange millioner gjennom TV-sendinger. Christian ga ut sitt debut-soloalbum i april 2010 for Simax Classics. Denne innspillingen inneholder verker av Chopin og Schumann på deres 200 års jubileum, og har vakt stor interesse og fått mange svært gode anmeldelser. I 2012 ga Hadland ut Mozarts klaverkonserter nr. 21 og 22 med Oslo Filharmoniske Orkester, til strålende mottagelse. Sammen med Henning Kraggerud har Christian også gjort en meget vellykket innspilling av Christian Sindings verker for fiolin og klaver på Naxos. Christian har også samarbeidet med sangeren Isa Katharina Gericke i 2009 omkring en innspilling av sangerinnen Eva Nansens arbeid, kalt «Til Eva». Christians Holberg Variations innspilt med Ensemble 1B1, vant Spellemannsprisen i 2015. Hans innspilling av verker for cello og piano av Grieg og Grainger, sammen med den danske cellisten Andreas Brantelid, ble sluppet på BIS i 2015 og ble umiddelbart utnevnt som Gramophone Editor`s Choice. Hans nyeste album The Lark, utgitt på Simax, ble med en gang nominert til Spellemannsprisen 2017.

I 2009 mottok Christian Ihle Hadland Statoil-prisen for unge klassiske artister, og samme år ble han kunstnerisk leder for Stavanger Kammermusikkfestival sammen med Martin Fröst. I 2011 ble Ihle Hadland utvalgt til det prestisjetunge New Generation Artists program på BBC Radio 3.

Mars 2018