• PSC1307.jpg
  • Christian_Ihle_Hadland_2010.jpg

Chopin & Schumann piano works – Christian Ihle Hadland

FRÉDÉRIC CHOPIN: Rondeau · Trois Nouvelles Études · Impromptu in A flat Major · Impromptu in F sharp Major · Impromptu in G flat Major · ROBERT SCHUMANN: Waldszenen ·mer… Blumenstück

Christian Ihle Hadland, piano

– Christian Ihle Hadland er en lyriker ved klaveret. Han har det mest følsomme anslaget man kan tenke seg og hans klangbehandling er eksepsjonell. [Dagsavisen]

– Hadland har et imponerende musikalsk og teknisk overskudd. Han rister frasene elegant ut av
ermet, er en mester i myke og lange linjeføringer, og han får musikken til å puste. [5/6 Ingrid Røynesdal /Aftenposten]

– Sensasjonelt klaverspill. [6/6 Kjell Flem / Sunnmørsposten]

Oppsiktsvekkende debut med solo-cd.
Åpningen av Chopins impromptu i Ass-dur op. 29 setter straks standarden. Måten han – liksom i svevet – kommer inn i den briljante innledningspassasjen på, er som å høre de mest idiomatiske Chopin-fortolkere, med aner tilbake til Arthur Rubinstein. […] Ihle Hadland spill her er nydelig og utsøkt. [Arnfinn Bø-Rygg / Stavanger Aftenblad]

Anslag i særklasse. […] så finstilt inn mot musikkens vareste nyanser at det kaster nytt lys langt inn i de fjerneste regioner i verkene. [Ståle Wikshåland / Dagbladet]

kr 139

Endelig: Christian Ihle Hadlands første solo-cd!

Christian Ihle Hadland har allerede markert seg som en helt spesiell kunstnerisk og pianistisk begavelse. Hans etterlengtede solodebut på CD er viet årets jubilerende komponister Chopin og Schumann.

Christian er en sjelden musikertype i dag – i sin tilnærming minner han på mange måter om tidligere tiders utøvere. Det er en forfriskende åpenhet og ærlighet i hans musisering som treffer lytteren fra første tone. Klangbehandlingen er utsøkt, dynamisk og levende – med omsorgsfullt formede melodilinjer og svimlende rapiditet i skjønn forening. Komponistene på platen er blant de mest spilte klaverkomponistene, elsket av publikum og utøvere. Da Christian satt sammen repertoaret til sin debutplate, ville han få frem verker som ikke er de mest profilerte, og som nettopp derfor kanskje overrasker noen med sine fantastiske kvaliteter.

Les mer

Christian Ihle Hadland har allerede markert seg som en helt spesiell kunstnerisk og pianistisk begavelse. Hans etterlengtede solodebut på CD er viet årets jubilerende komponister Chopin og Schumann.

Pianistisk transendens i romantikken

Chopin var selv en ytterst virtuos klaversolist, mens Schumann ødela sine muligheter som utøver etter en tidlig, selvpåført skade. Begge brøt pianotekniske grenser i sine komposisjoner. For å formidle poetiske stemninger og uforutsigbare følelser gjennom musikken tok de i bruk utradisjonelle virkemidler, og klavermusikken utviklet seg lange skritt videre. Selvfølgelig i stemningsbilder som impromptuer og nocturner, men også tradisjonelle ‘øvelsesstykker’ som etyder fikk et utvidet følelsesmessig innhold.

Ikke SÅ kjente…

Komponistene på denne platen er blant de mest spilte klaverkomponistene, elsket av publikum og utøvere. Da Christian satt sammen repertoaret til sin debutplate, ville han få frem verker som ikke er de mest profilerte, og som nettopp derfor kanskje overrasker noen med sine fantastiske kvaliteter. Chopins impromptuer inneholder for eksempel flere av de mest elegante melodiene han har skrevet. Schumanns magiske Waldszenen er en oppdiktet verden av vertshus og jegere, en eventyrverden i tysk romantikk.

Christian Ihle Hadland

Christian Ihle Hadland er født i Stavanger i 1983, og regnes i dag blant de fremste norske pianister. Han studerte blant annet ved Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo, hos den anerkjente tsjekkiske klaverpedagogen Jiri Hlinka. Christian åpner sesongen 2010/11 med Oslo-filharmonien, og tunerer også i Japan og Kina denne sesongen. Fra 2010 er han kunstnerisk leder for Stavanger Kammermusikkfestival sammen med Martin Fröst.

Christian Ihle Hadland |Frédéric Chopin |Krzysztof Drab |Robert Schumann

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013074

Katalognummer: PSC1307

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting