Violin Concertos by Beethoven and Bruch – Arve Tellefsen

Ludwig van Beethoven: Violin Concerto, op.61; Max Bruch: Violin Concertomer…, op.26

Arve Tellefsen, violin · Vernon Handley, conductor · London Philharmonic Orchestra

Konserten vil alltid forbli blant de mest populære genrene, og på dette albumet fremfører Arve Tellefsen noen av musikkhistoriens største!

kr 139

Tellefsen spiller Beethoven og Bruch

Konserten vil alltid forbli blant de mest populære genrene, og på dette albumet fremfører kanskje Norges fremste fiolinist Arve Tellefsen det som i stor grad anses som den største av alle fiolinkonserter: Beethovens ”Fiolinkonsert i D-dur, Op. 61”. Uansett hvilken form Beethoven la sin hånd på, enten det var symfoni, konsert, kvartett, sonate eller messen, ble resultatet av uovertruffen kvalitet. Helt i fra konsertens begynnelse er verkets originalitet like slående som det er diskré, med fem paukeslag som introduserer et tema av edel ro og selvsikkerhet. Arve Tellefsens eksepsjonelle tekniske nivå og høye grad av musikalsk finesse gjør denne innspillingen helt unik!

Ikke mindre imponerende er Tellefsens fremføring av Max Bruchs ”Fiolinkonsert i G-moll, Op. 26” som også er inkludert på dette albumet. I likhet med Beethovens konsert er verket høyst originalt i sin avslappede, men disiplinerte, tilnærming til form. Den har en uforgjengelig friskhet og varme ved seg som med rette har gjort den til en favoritt både blant utøvere og publikummere.

Andrew Keener |Arve Tellefsen |London Philharmonic Orchestra |Ludwig van Beethoven |Max Bruch |Vernon Handley

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011711

Katalognummer: PSC1171

Priskategori : CD