• PSC1247_DBXXX3XX_2.indd
  • Norwegian_Chamber_Orchestra_w_Tonnesen.jpg

the > 4 > seasons – Norwegian Chamber Orchestra

Antonio Vivaldi: The Four Seasons, op.8 nos. 1-4 (Cadenzas and additional material by Terjemer… Tønnesen)

Terje Tønnesen, violin · Norwegian Chamber Orchestra

Det er noe med Årstidene som frister til overskridelse. Terje Tønnesen har laget nytt materiale, inspirert av det som allerede ligger klart fra Vivaldis hånd i notene.

kr 139

Vivaldis fire årstider slik du aldri har hørt dem før!

Verdens beste kammerorkester med solist og leder Terje Tønnesen kaster all klassisk stafasje på båten og presenterer en rå live-cd med Årstidene i det 21. århundrets lydlandskap – i spenningen mellom fortid og nåtid. På denne tidsreisen er intet fremmed, samples, tape ques, Nokia, vindmaskiner og tordenplater. Sekkepiper, trommer, bikkjer,… og fremfor alt et høyoktans band med full tank. Naturens syklus fra vår til vinter er den samme i dag som den gang, men ved å bringe inn elementer som hører til i verden slik vi kjenner den i dag, blir de fire fiolinkonsertene til en grenseløs happening som foregår i spennet mellom 16-hundretallet og 20-hundretallet. Tøff, grasiøs, trashy, elegant – motsetninger som kompletterer hverandre og som treffer tilhøreren fra første øyeblikk. Live recording fra Uranienborg kirke.

Les mer

Vivaldis fire årstider slik du aldri har hørt dem før! Verdens beste kammerorkester med solist og leder Terje Tønnesen kaster all klassisk stafasje på båten og presenterer en rå live-cd med Årstidene i det 21. århundrets lydlandskap – i spenningen mellom fortid og nåtid. 25. april er det en spektakulær releasekonsert i Kanonhallen på Løren med DVD-opptak, og 26. april er det Aulaen som settes på hodet. På denne tidsreisen er intet fremmed, samples, tape ques, Nokia, vindmaskiner og tordenplater. Sekkepiper, trommer, bikkjer,… og fremfor alt et høyoktans band med full tank.

Bryter med tradisjonen – tro mot Vivaldi

Diktene Vivaldi bruker som program for musikken legger premissene, og Tønnesen følger opp helt og fullt. Slik blir dette paradoksalt nok en versjon som er mest tro mot intensjonene som ligger i verket, samtidig som det bryter fullstendig med tradisjonen. Nå innebærer jo «årstider» også mer ekstreme ytterpunkter for nordmenn enn for kontintentale Europeere, og dette er nok med på å lage en tolkning som beveger seg fra det rødglødende varme til det isnende kalde slik at det virkelig føles på kroppen.

‘Verdens beste kammerorkester’ staker ut ny kurs

Betegnelsen stammer fra Leif Ove Andsnes, og passer perfekt. Sammen har de solgt mer en 50 000 plater med Mozart bare i Norge det siste året, og brakt den klassiske musikken ut på bensinstasjoner over det ganske land. Det Norske Kammerorkester har i over 25 år vært internasjonal eksponent for det beste vi har i norsk musikkliv. Under den engelske fiolinisten Iona Browns vinger fikk NKO verden til å sperre øyne og ører opp: den norske urkraft – både i form av de vareste musikalske kjærtegn og vikingens eksplosive villskap – NKO har satt en verdensstandard for hva man kan forvente av et kammerorkester. Med Vivaldi 4 Seasons viser NKO at de tenker radikalt nytt og friskt i forhold til hva det betyr å være klassisk musiker i dag.

Antonio Vivaldi |Erik Gard Amundsen |Norwegian Chamber Orchestra |Terje Tønnesen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012473

Katalognummer: PSC1247

Priskategori : CD