Norwegian Chamber Orchestra

Det Norske Kammerorkester har fra starten i 1977 utviklet seg til å bli en av de fremste kammerorkestre på den internasjonale konsertarena. Orkesteret har gjestet konsertsaler over store deler av Europa, USA, og Asia flere ganger. Nærmere 40 innspillinger er lansert der det meste av repertoaret for strykeorkester er spilt inn sammen med flere innspillinger av repertoar med solister som Leif Ove Andsnes, Terje Tønnesen, Iona Brown, Lars Anders Tomter og Tine Thing Helseth. Orkesteret har spilt med en rekke…

Sorter etter:

Det Norske Kammerorkester har fra starten i 1977 utviklet seg til å bli en av de fremste kammerorkestre på den internasjonale konsertarena. Orkesteret har gjestet konsertsaler over store deler av Europa, USA, og Asia flere ganger. Nærmere 40 innspillinger er lansert der det meste av repertoaret for strykeorkester er spilt inn sammen med flere innspillinger av repertoar med solister som Leif Ove Andsnes, Terje Tønnesen, Iona Brown, Lars Anders Tomter og Tine Thing Helseth. Orkesteret har spilt med en rekke av både norske og internasjonale solister, og har alltid lagt vekt på å presentere musikk fra egen tid som del av konsertrepertoaret. Som del av dette, bestiller og urfremfører orkesteret stadig nye verk av norske og utenlandske komponister.

Orkesteret har sin egen konsertserie i Universitetets Aula i Oslo, og tilbyr her egen abonnementsserie. I tillegg spiller orkesteret i flere andre saler i Oslo, ved siden av å besøke byene rundt Oslo, samt turnere jevnlig i store deler av Norge for øvrig.

Faste kunstneriske ledere og gjesteledere har vært Iona Brown, Leif Ove Andsnes og Isabelle van Keulen. Nåværende kunstnerisk leder er Terje Tønnesen som har innehatt denne rollen siden starten i 1977. Fra sesongen 2013/14 startet orkesteret med å invitere en ny gjesteleder hvert år. Først ut i denne rollen var Martin Fröst og Anthony Marwood fyller denne rollen i sesongen 2016 / 2017.

I 2013 ble orkesteret og Terje Tønnesen tildelt den prestisjetunge Lindemanprisen.

Sept. 2016