• PSC1264.jpg
  • Norwegian_Chamber_Orchestra_2013_photo_Mona_Odegard.jpg
  • PSC1264_inlay_web.jpg

Nordic Spring – Norwegian Chamber Orchestra

Carl Nielsen: Little suite for strings, op. 1 (1888) · Johan Svendsen: Romance for violin and orchestra, op. 26 (1881) · Edvard Grieg: Holberg Suite, op. 40 (1884) · Kurt Atterberg: Suite no.3, op. 19 for violin, viola and string orchestra (1917)mer… · Jean Sibelius: Valse triste, Op. 44 (1904) · Edvard Bræin: Serenade for viola and orchestra (1947)

Norwegian Chamber Orchestra · Terje Tønnesen, violin · Lars Anders Tomter, viola

– den beste Holberg-suite på markedet. [Ståle Wikshåland / Dagbladet]

kr 139

En ny referanse!

Det Norske Kammerorkester feirer den nordiske våren med en oppsiktsvekkende innspilling. De byr på tidenes friskeste Holberg-suite og et nydelig knippe av den flotteste musikken norden kan by på – i tolkninger som Det Norske Kammerorkester er alene om. Da Det Norske Kammerorkester ga ut sin første plate i 1979, var det Holbergsuiten som fikk hedersplassen i en tolkning som siden har blitt en referanseinnspilling. Siden den gang har orkesteret utviklet sin fortolkning stadig videre – også med koreografi på scenen – og i 2013 fremstår stykket med en særegen spenst og glød, kanskje på en måte som man nesten ikke kunne tenke seg i 1979. Utgivelsen inneholder Johan Svendsens ‘Romanse’ med Tønnesen som solist, Kurt Atterbergs ‘Suite for fiolin, bratsj og strykere’ med seg en annen av kjernemedlemmene i DNK, Lars Anders Tomter. En helt utkjent perle er Edvard Bræins ‘Serenade for bratsj og orkester’. Med Carl Nielsens ‘Lille suite’ og Jean Sibelius ‘Valse triste’ fullendes utgivelsen.

Les mer

Det Norske Kammerorkester feirer den nordiske våren med en oppsiktsvekkende innspilling. De byr på tidenes friskeste Holberg-suite og et nydelig knippe av den flotteste musikken norden kan by på – i tolkninger som Det Norske Kammerorkester er alene om.

‘Fra Holbergs tid’ – en ny referanse

‘Holbergsuiten’ er Griegs hyllest til med-Bergenser Ludvig Holberg, komponert til 200-års jubileet for dramatikerens fødsel i 1884. Da Det Norske Kammerorkester ga ut sin første plate i 1979, var det Holbergsuiten som fikk hedersplassen i en tolkning som siden har blitt en referanseinnspilling. Siden den gang har orkesteret utviklet sin fortolkning stadig videre – også med koreografi på scenen – og i 2013 fremstår stykket med en særegen spenst og glød, kanskje på en måte som man nesten ikke kunne tenke seg i 1979.

«Den fineste nordiske strykemusikken vi vet om»

Helt siden starten har Terje Tønnesen vært kunstnerisk leder for orkesteret. Den nye utgivelsen inneholder Johan Svendsens ‘Romanse’ med Tønnesen som solist, og i Kurt Atterbergs ‘Suite for fiolin, bratsj og strykere’ får han også med seg en annen av kjernemedlemmene i DNK, Lars Anders Tomter. En helt utkjent perle får vi også presentert i Edvard Bræins ‘Serenade for bratsj og orkester’. Med Carl Nielsens ‘Lille suite’ og Jean Sibelius ‘Valse triste’ fullendes utgivelsen, som er innspilt i Lommedalen kirke – og mastret i Abbey Road Studios.

KONSERTER

14. mai lanseres Nordic Spring med konsert i Universitetets Aula kl. 19.00. Den lanseres også ved en «forpremiere» i Hjertnes kulturhus, Sandefjord dagen før.

Carl Nielsen |Edvard Bræin |Edvard Grieg |Jean Sibelius |Johan Svendsen |Krzysztof Drab |Kurt Atterberg |Lars Anders Tomter |Norwegian Chamber Orchestra |Terje Tønnesen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012640

Katalognummer: PSC1264

Priskategori : CD

Link til booklet : nedlasting