Britten Music for Strings – Norwegian Chamber Orchestra

BENJAMIN BRITTEN: Prelude and Fugue · Lachrymae · Elegy (1930) · Simple Symphony · Variations on a Theme of Frankmer… Bridge

Lars Anders Tomter, viola · Norwegian Chamber Orchestra · Iona Brown, leader

Benjamin Brittens verker blir gitt en fremragende behandling av Det Norske Kammerorkester og Lars Anders Tomter på denne utgivelsen.

kr 139

Britten som ung og gammel

En rekke av Benjamin Brittens verker blir gitt en fremragende behandling av Det Norske Kammerorkester på dette albumet. Fra den tragiske veltalenheten i Brittens ”Prelude and Fugue” til den ungdommelige entusiasmen i hyllesten til hans komposisjonslærer i ”Variations on a Theme of Frank Bridge” eller behandlingen av musikalske temaer han skrev i sin barndom i ”Simple Symphony”, gir Det Norske Kammerorkester en uforglemmelig fremføring på denne innspillingen.

Også inkludert på dette albumet er bratsjist Lars Anders Tomters innspillinger av Brittens siste fullførte komposisjon, ”Lachrymae”, som viser komponistens mesterlige variasjonsferdigheter i et velkomponert verk som utvilsomt er blant Brittens beste, og hans ”Elegy”, en av flere klagesanger over tapt barndom eller uerstattelig uskyld. Dette verket har likevel mer til seg enn en gutteaktig overdreven melankoli. På brilliant vis utvikler den et hjemsøkende tema i en elegant utnyttelse av instrumentets kapasitet for velklingende uttrykksfullhet.

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560111129

Katalognummer: PSC1111

Priskategori : CD