Spelet om Heilag Olav – Trondheim Symphony Orchestra

PAUL OKKENHAUG: Spelet om Heilag Olav / The Saint Olavmer… Drama

Ole Kristian Ruud, conductor · Trondheim Symphony Orchestra · Linda Øvrebø · and more

I mer enn førti år har teaterstykket ”Spelet om Heilag Olav” fenglset publikum på Stiklestad. På dette albumet fremfører Trondheim Symfoniorkester, kor og solister, under ledelse av dirigent Ole Kristian Ruud, musikken til ”Spelet om Heilag Olav”.

kr 139

Spelet om Heilag Olav

I mer enn førti år har ”Spelet om Heilag Olav” fenglset publikum på Stiklestad. Teaterstykket skildrer brytningstiden rundt slaget på Stiklestad i 1030 – en hendelse som regnes som den viktigste i forbindelse med innføringen av kristendommen i Norge. Det var her Olav Digre ble gjort til helgen. Når tusenvis av publikummere benker seg ned i amfiet foran Norges største friluftsscene, er det spenning i lufta. Og når Paul Okkenhaugs musikk toner ut etter en fremføring av ”Spelet om Heilag Olav” er det få som er uberørte av den spesielle stemningen.

På dette albumet fremfører Trondheim Symfoniorkester, kor og solister, under ledelse av dirigent Ole Kristian Ruud, Paul Okkenhaugs musikk og Olav Gullvågs tekst til ”Spelet om Heilag Olav”. ”Jeg ønsker at Okkehaugs musikk skal komme ut til et større publikum,” forteller Ole Kristian Ruud. I arbeidet med denne innspillingen har han tatt i bruk fullt symoniorkester for å yte full rettferdighet til komponistens arbeid.

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560312229

Katalognummer: PSC3122

Priskategori : CD