Shostakovich & Prokofiev – Wolfgang Plagge

Dmitri Shostakovich: Piano Sonata no.2, B minor · Sergei Prokofiev: Piano Sonata no.6, mer…A major

Wolfgang Plagge, piano

Wolfgang Plagge evner å vekke til live nervøsiteten og det paniske, men samtidig den overjordiske skjønnheten, i Shostakovichs andre klaversonate, og det ubendige pågangsmotet i Prokofievs sjette klaversonate.

kr 139

Sjanger: PianoSolo

Sovjetisk realisme fra Wolfgang Plagge

Wolfgang Plagges tolkninger av de sovjetiske komponistene Dmitri Shostakovich og Sergei Prokofiev er ikke mindre enn fantastisk. Pianisten evner å vekke til live nervøsiteten og det paniske, men samtidig den overjordiske skjønnheten, i Shostakovichs pianosonate. Mange forhold har ført til at Sjostakovichs andre klaversonate har fristet en temmelig anonym tilværelse siden ble til, midt i komponistens rikeste skapende periode til da. Både ekspressivt og innholdsmessig står den ikke tilbake for de symfoniske verkene fra samme periode. Prokofiev hadde, med mange års utlendighet bak seg både i Frankrike og USA, et mer internasjonalt farget preg. Hans sjette klaversonate er et verk preget av ubendig pågangsmot, kamp og seier både over andre og over seg selv.

Siden sin debut som bare 12 år gammel, har Wolfgang Plagge vunnet en rekke priser i nasjonale og internasjonale konkurranser, og har vært svært aktiv som recitalpianist, som solist med orkester og som kammermusiker over store deler av Europa.

Arne Akselberg |Dimitri Shostakovich |Sergei Prokofiev |Wolfgang Plagge

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560010361

Katalognummer: PSC1036

Priskategori : CD