Sergei Prokofiev: Piano Concerto and Symphony No. 7 – Leif Ove Andsnes

Sergei Prokofiev: Piano Concerto no. 3 in C major, Op. 26 · Symphony no. 7 in C sharp minormer…, Op.131

Leif Ove Andsnes, piano · Bergen Philharmonic Orchestra · Ole Kristian Ruud, conductor

Leif Ove Andsnes og Bergen Filharmoniske Orkesters tolkning av Prokofievs verker er utvilsomt i verdensklasse der den fremhever den nærmest legendariske pianistens mesterlige ferdigheter på pianoet.

kr 139

Leif Ove Andsnes tolker Prokofiev

Leif Ove Andsnes regnes som en av landets mest prominente og fremragende musikere. Han er med sine elleve Spellemannpriser den artist som har vunnet flest Spellemannstatuetter, og har gjort en rekke innspillinger for flere anerkjente plateselskaper, inkludert en innspilling av Chopin og Schumann på SIMAX Classics (PSC1063). På dette albumet fremfører den anerkjente pianisten Prokofievs pianokonsert nr. 3 og syvende symfoni med Bergen Filharmoniske Orkester under ledelse av dirigent Ole Kristian Ruud.

Skrevet under Prokofievs opphold i USA, er den tredje pianokonserten i tre satser hvorav den andre er delt inn i fem variasjoner hver differensiert fra den andre i klangfarge. Den tredje satsen returnerer til en toccata-liknende stil, men fremhever det energiske og rytmiske. Prokofievs syvende symfoni, hans siste ferdig komponerte verk, ble først fremført på høyden av den kalde krigen i 1952, et verk kritisert for å være ”borgerlig musikk” (New York Times). I dag er vi imidlertid i stand til å vurdere musikken mer objektivt, og det regnes som et av komponistens vakreste; klar, attraktiv og vemodig, men på ingen måter svak. Leif Ove Andsnes og Bergen Filharmoniske Orkesters tolkning av Prokofievs verker er utvilsomt i verdensklasse der den fremhever den nærmest legendariske pianistens mesterlige ferdigheter på pianoet.

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560106026

Katalognummer: PSC1060

Priskategori : CD