Sandra Lied Haga – Sandra Lied Haga

Peter Tchaikovsky: Variations on a Rococo Theme, Op. 33 (Original Version) · Antonín Dvořák: Concerto for cello and orchestra, Opmer…. 104

Sandra Lied Haga, cello · State Academic Symphony Orchestra of Russia 'Evgeny Svetlanov' · Terje Mikkelsen, conductor

25 år gammel har Sandra allerede en klang og et utrykk i sin musisering som umiddelbart griper tak i lytteren.

kr 139

Sandra Lied Haga albumdebuterer

Sandra Lied Haga albumdebuterer – som solist med State Academic Symphony Orchestra of Russia ‘Evgeny Svetlanov’ – i ærverdige Moskva-konservatoriets Store Sal. I mai venter konserter under Festspillene i Bergen, og som solist i Rococo-variasjonene med Stavanger Symfoniorkester. 25 år gammel har Sandra allerede en klang og et utrykk i sin musisering som umiddelbart griper tak i lytteren.

De siste årene har Sandra gjort seg bemerket blant de unge utøverne i Europa. Hennes rike, vakre klang og enestående talent har allerede fanget oppmerksomheten Daniel Barenboim og Anne-Sophie Mutter. Sandra spiller regelmessig kammermusikk-konserter med Mutter og stipendiatene i Anne-Sophie Mutter Foundation og Mutter’s Virtuosi.

Sandra har valgt seg ut de to verkene i den romantiske cello-litteraturen som på mange måter definerer perioden, mesterverk med en uendelighet av uttrykksmuligheter. De fleste cellister kan bare drømme om å sitte foran orkesteret i Tchaikovskys eget konservatorium og spille et av komponistens mest kjente verk. I tillegg har hun valgt Tchaikovskys svært krevende originalversjon av stykket. Dvořáks cellokonsert er et av de få stykkene han skrev mens han oppholdt seg i New York, og temaene vitner om en komponist med sterk hjemlengsel.
Sandra begynte å spille cello bare tre år gammel, og hun er den yngste som er tatt inn ved Barratt Dues Musikkinstitutt. 12 år gammel debuterte hun i Wigmore Hall, etterfulgt av studier ved Razumovsky Academy i London, samt 6 år med Truls Mørk som lærer. I 2017 mottok Sandra ‘De Unges Lindeman-pris’, og nylig ble hun tildelt Equinors prestisjtunge Talentstipend.

Les mer

Sandra Lied Haga albumdebuterer – som solist med State Academic Symphony Orchestra of Russia ‘Evgeny Svetlanov’ – i ærverdige Moskva-konservatoriets Store Sal. I mai venter konserter under Festspillene i Bergen, og som solist i Rococo-variasjonene med Stavanger Symfoniorkester. 25 år gammel har Sandra allerede en klang og et utrykk i sin musisering som umiddelbart griper tak i lytteren.

Dvořák & Tchaikovsky i Moskva

Sandra har valgt seg ut de to verkene i den romantiske cello-litteraturen som på mange måter definerer perioden, mesterverk med en uendelighet av uttrykksmuligheter. De fleste cellister kan bare drømme om å sitte foran orkesteret i Tchaikovskys eget konservatorium og spille et av komponistens mest kjente verk. I tillegg har hun valgt Tchaikovskys svært krevende originalversjon av stykket. Dvořáks cellokonsert er et av de få stykkene han skrev mens han oppholdt seg i New York, og temaene vitner om en komponist med sterk hjemlengsel. Den norske dirigenten Terje Mikkelsen har turnert flere ganger med Svetlanov-orkesteret rundt om i verden, og det skal godt gjøres å finne bedre medmusikere.

Konserter, festivaler og kammermusikk

Sin unge alder til tross har Sandra allerede vært gjest ved flere av verdens fremste festivaler og konserthus, deriblant Salzburg Festspiele, Sommets Musicaux de Gstaad, Utrecht Kamermuziekfestival og St. Petersburg Philharmonia. Som solist har hun spilt med en rekke orkestre i inn- og utland, og listen over kammermusikkpartnere inneholder navn som Janine Jansen, Yo-Yo Ma, Paul Lewis og Leif Ove Andsnes, for å nevne noen.

Sandra Lied Haga

Sandra begynte å spille cello bare tre år gammel, og hun er den yngste som er tatt inn ved Barratt Dues Musikkinstitutt. 12 år gammel debuterte hun i Wigmore Hall, etterfulgt av studier ved Razumovsky Academy i London, samt 6 år med Truls Mørk som lærer. Hun er nå Masterstudent hos Thorleif Thedeen ved Norges musikkhøgskole. Sandra har vunnet fire internasjonale førstepriser Tallinn Young Musician, Heran International Cello Competition, Padova International Competition og Chance International Competition, samt 8 førstepriser i nasjonale konkurranser. I 2017 mottok hun ‘De Unges Lindeman-pris’, og nylig ble hun tildelt Equinors prestisjtunge Talentstipend. Sandra spiller på en Joannes Florenus Guidantus cello (Bologna 1730) utlånt av Dextra Musica.

Antonin Dvorak |Peter Tchaikovsky |Sandra Lied Haga |State Academic Symphony Orchestra ‘Evgeny Svetlanov’ |Terje Mikkelsen

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013630

Katalognummer: PSC1363

Priskategori : CD