Sandra Lied Haga

Haga vokste opp på Blommenholm i Bærum som den yngste i en søskenflokk på fire. Tre år gammel begynte hun å spille cello på Bærum kommunale musikkskole. Siden det ikke fantes en cello som var liten nok for henne måtte hun i begynnelsen spille på en bratsj med lang pigg.[2] Året etter begynte hun på Barratt Due Musikkinstitutt, og seks år gammel kom hun inn på talentskolen ved Barratt Due som den yngste noen sinne.[1] Ved Barratt Due fikk hun…

Sorter etter:

Haga vokste opp på Blommenholm i Bærum som den yngste i en søskenflokk på fire. Tre år gammel begynte hun å spille cello på Bærum kommunale musikkskole. Siden det ikke fantes en cello som var liten nok for henne måtte hun i begynnelsen spille på en bratsj med lang pigg.[2] Året etter begynte hun på Barratt Due Musikkinstitutt, og seks år gammel kom hun inn på talentskolen ved Barratt Due som den yngste noen sinne.[1] Ved Barratt Due fikk hun Tove Sinding-Larsen og Ole Eirik Ree som cello-lærere. I tillegg fikk hun undervisning av Alf Richard Kraggerud, som er en av Nordens mest anerkjente fiolinpedagoger og talentutviklere.[3]

Ti år gammel (2004) vant Haga sin første internasjonale musikkonkurranse da hun tok førsteplassen i Tallinn Young Musician Competition i Estland. Året etter vant hun førsteprisen og «Grand Laureate Prize» i Heran International Cello Competition i Tsjekkia. Senere har hun tatt ytterligere to internasjonale førstepriser i tillegg til en rekke norske priser.

Som tolvåring debuterte hun i Wigmore Hall i London.[4] Femten år gammel (2009) begynte hun å studere med Truls Mørk ved Norges Musikkhøgskole parallelt med studiene ved talentskolen.[2] Fra 2014 studerte hun i tillegg med Lars Anders Tomter. Studieåret 2015/2016 tilbrakte hun i Berlin ved det nyopprettede Barenboim-akademiet i Berlin, der hun tok et ettårig diplomprogram med Frans Helmerson som lærer. Deretter fortsatte hun som masterstudent ved Norges Musikkhøgskole med Thorleif Tedéen som lærer.

Etter debutkonserten i Wigmore Hall i London har Haga holdt konserter over hele Europa, i Jordan og i USA. Hun har vært solist med orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, KORK, Det Norske Kammerorkester, Orchestra di Padova e del Veneto, Sønderjyllands symfoniorkester og Tallinn Kammerorkester. Hun har også deltatt på en rekke musikkfestivaler, blant annet Festspillene i Bergen, Risør Kammermusikkfest og Oslo Kammermusikkfestival, og utenlandske festivaler som Sommets Musicaux i Gstaad og Verbier-festivalen.