Sæverud Complete Works for Violin – Trond Sæverud

Harald Sæverud: Violin Concerto op.37; Romance for Violin and Orchestra, op.23a; Elegie for Violin Solo (1912); 20 Small Duets for Two Violinsmer…, op.32

Trond Sæverud, violin · South Denmark Philharmonic

En kan nærmest føle Vestlandets omgivelser i Sæveruds musikk: Sterkt og ekspressivt, nakent og avdekket.

kr 139

Sæverud spiller Sæverud

Harald Sæverud var en sterk motstander av ”-ismer” innen alle kunstformer. Han fulgte aldri mote eller trender, og han ble ikke sjelden rasende ovenfor ideen om at ekte inspirasjon ikke lenger eksisterte og at vår tids musikk derfor måtte konstrueres. God musikk, sa han, samles ikke inn, men skapes. Spilt inn av Trond Sæverud, Haralds egne sønnesønn, sammen med Sønder Jutland Symfoniorkester og dirigent Karsten Andersen, gir denne utgivelsen et dyptfølt innblikk inn i den anerkjente komponistens fenomenale verdenen av verk for fiolin.

Harald Sæverud er først og fremst kjent for sin pianomusikk og sine symfoniske verk. Likevel viser de få verkene han skrev for fiolin en dyp respekt for instrumentet og er blant hans mest kraftfulle og uttrykksfulle komposisjoner. En kan nærmest føle Vestlandets omgivelser i hans musikk: Sterkt og ekspressivt, nakent og avdekket, samtidig som de viser en veldig menneskelig og humoristisk side. Dette albumet er beviset på akkurat dette.

Arne Akselberg |Harald Sæverud |Karsten Andersen |South Denmark Philharmonic |Tony Harrison |Trond Sæverud

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560108723

Katalognummer: PSC1087

Priskategori : CD