• PPC9066.jpg
  • 20.08.06
Stiftskirche Cappenberg
Orgelkonzert mit Ines Maidre
Foto goldstein
  • PPC9066_inlay_web.jpg

Revived in Tango – Ines Maidre

GUY BOVET: from 12 Tangos ecclesiasticos · DOMENICO SCARLATTI: Sonata in G minor (Cat´s Fugue) L499 K. 30 (Esserzisi per gravicembalo) · GIROLAMO FRESCOBALDI: Toccata quarta - Per l’organo da sonarsi alla levatione (2o libro) · JOHANN Kmer…. KERLL: Batalla · JOHANN SEBASTIAN BACH: Preludes and Fuges · NICOLAS DE GRIGNY: Ave Maris Stella · Fugue à 5 · Duo · Dialogue sur les Grands Jeux · PABLO BRUNA: Tiento de 1 tono de mano derecha

Ines Maidre, organ (the Binvignant- Houdtappel organ at the Hasselt Cathedral)

Fascinerende utgivelse fra organist Ines Maidre: Revived in Tango!

kr 139

Sjanger: OrganTango

Revived in Tango

1913 var tangoens år og tangoen ble feiret over hele verden. 100 år senere er det ingen tvil om at tangomusikken fortsetter å fascinere og at den er i stadig utvikling. Revived in Tango tar for seg den sveitsiske komponisten og organisten Guy Bovets grenseoverskridende komposisjoner Tangos Ecclesiasticos hvor han kombinerer den sekulære tangoen med det tradisjonelt religiøse orgelet. Resultatet er en helt ny sjanger. Den verdensberømte organisten Ines Maidre har på denne innspillingen villet fremheve det retrospektive aspektet ved Bovets nyskapende komposisjoner. De fleste av tangoene har referanser til historisk orgelrepertoar og Maidre presenterer her seks av dem. Disse alternerer med seks verker fra tidlig fransk (N. de Grigny), italiensk (G. Frescobaldi, D. Scarlatti), spansk (P. Bruna) og tysk (J.K. Kerll, J.S. Bach) orgelmusikk. Gjennom disse sammenstillingene peker Maidre på de tidlige inspirasjonskildene for Bovets komposisjoner spesielt, og for tangomusikken generelt. Revived in Tango er et enestående prosjekt som sprenger sjangergrenser og som understreker at tilsynelatende motsetninger ofte er nært forbundet med hverandre. Utgivelsen er et unikt bidrag i utviklingen av orgel- og tangomusikk. Innspillingen er gjort på det historiske Binvignat-Houdtappel orgelet (1791–1793) i Hasselt Cathedral, Belgia.

More

Et forbløffende album fra organist Ines Maidre: Revived in Tango!

Tango og transformasjon

Ideen med albumet er å presentere Bovet´s tangoer i par med deres tidlige musikalske modeller for å vise inspirasjonskildene og hvor mye tangoens transformasjon avslører eller endrer prototypen. Ideen om rangering av tangoen før prototypen styrker denne retrospektive tilnærmingen. Rekkefølgen på tangoen på CDen er forskjellig fra den opprinnelige på grunn av de kunstneriske målene i programmet. Av tolv Tangos Ecclesiasticos er seks presentert sammen med seks verker fra tidlig fransk (Nicolas de Grigny), italiensk (Girolamo Frescobaldi, Domenico Scarlatti), spansk (Pablo Bruna), og tysk (Johann Kaspar Kerll, Johann Sebastian Bach) orgelmusikk.

Ny sjanger

Helt siden Astor Piazolla i andre halvdel av 20. århundre integrerte den populære argentinske tangoen med klassiske ideer om form og kontrapunkt, har tango blitt legitimert som kunstmusikk. Guy Bovet tok et skritt videre og kombinerte den helt sekulære tangoen med orgelets religiøse stil, og skapte en subtil og særegen musikkstil. Selv om en blanding av det hellige og det verdslige alltid har eksistert i orgelmusikk, vekker Bovet´s idé om å kombinere sexy dans med de religiøse stiler nysgjerrighet. Det som gjør tangosamlingen spesielt original er det retrospektive aspektet ved musikken – de fleste tangoer følger visse musikalske prototyper og har referanser til et historisk hellig orgelrepertoar.

Ines Maidre

Ines Maidre er utdannet ved den Estonian Academy of Music i Tallinn, og har diplomeksamen som solist for både piano og orgel med de høyeste utmerkelser. Etter hennes videreutdanning i Paris med Daniel Roth, begynte hun sin solistkarriere med orgelkonserter og foredrag ved prestisjetunge katedraler og festivaler over hele Europa, USA og Latin-Amerika. Som cembalospiller opptrer hun ofte med sitt tidlig musikk-ensemble Musica Celines. Hennes samarbeid med ulike solister og ensembler har resultert i programmer som kombinerer orgel med gregoriansk sang, dans, perkusjon, fiolin, harpe, trompet, trombone og synthesizer. Foruten sin utøvende karriere arbeider hun som førsteamanuensis i orgel ved Griegakademiet, Universitetet i Bergen. Ines Maidre´s virtuositet og lidenskapelige musikalitet, kombinert med utsøkt stilistisk smak og enestående registreringskunst, har alltid vært vektlagt av kritikerne. Hun er en utmerket tolk av tidlig tangentmusikk såvel som en virtuos utøver av romantisk og moderne repertoar, og har utgitt CDer med et stort utvalg av orgelmusikk med fokus på fransk, estisk, og skandinavisk musikk.

Domenico Scarlatti |Girolamo Frescobaldi |Guy Bovet |Ines Maidre |Johann K. Kerll |Johann Sebastian Bach |Nicolas de Grigny |Pablo Bruna

Utgivelsesdato: 05.07.2013

EAN : 7033662090662

Katalognummer: PPC9066

Priskategori : CD