• PSC1345.jpg
  • Ketil_Haugsand_bw.JPG

Rameau complete works for harpsichord solo – Ketil Haugsand

JEAN-PHILIPPE RAMEAU: Premier Livre de Pièces de Clavecin · Nouvelles suites de pièces de clavecin aves des remarques sur les différens genres de la Musique · Pièces de clavecin en concert (version pour clavecin seul) · Premier Livre demer… Pièces de Clavecin · Pièces de Clavecin avec une Méthode pour la Mécanique des Doigts · Nouvelles suites de pièces de clavecin aves des remarques sur les différens genres de la Musique · Pièces de clavecin en concert (version pour clavecin seul) ·

Ketil Haugsand, harpsichord

Den internasjonalt anerkjente cembalisten og tidligmusikk-personligheten Ketil Haugsand markerer jubileet med å gi ut Rameaus samlede verker for cembalo.

kr 199

Ketil Haugsand feirer Rameau!

I 2014 er 250 år siden den store franske komponisten Jean-Philippe Rameau døde. Den internasjonalt anerkjente cemabalisten og tidligmusikk-personligheten Ketil Haugsand markerer jubileet med å gi ut Rameaus samlede verker for cembalo.

Rameau skrev det meste av sine klaververker i en periode da han selv var lærer og utøvende musiker – med en voksende interesse for teater. Når man ser hele cembalo-musikken under ett inneholder den en utrolig rikdom av tiltalende melodier, smarte formmessige grep og uttrykksfulle og oppfinnsomme referanser – noe som samlet gjøre ham til en av Frankrikes største klaver-komponister noensinne.

Ketil Haugsand, professor ved Hochschule für Musik i Köln, regnes blant vår tids betydelige cembalister og tidligmusikk-personligheter. I 2013 ga han ut Bachs Engelske Suiter til stor begeistring hos kritikerne.

More

I 2014 er 250 år siden den store franske komponisten Jean-Philippe Rameau døde. Den internasjonalt anerkjente cembalisten og tidligmusikk-personligheten Ketil Haugsand markerer jubileet med å gi ut Rameaus samlede verker for cembalo.

Tidlige verker

Den unge Rameau må selv ha vært en fremragende cembalist. Rameau ga ut sin Premier Livre de Pièces de clavecin i 1706 og han viser en aldri feilende sans for harmonisk retning og sofistikert rytmikk i denne suiten av dansesatser, innledet med et preludium.

Senere verker

Det skulle gå nesten 20 år før Rameau kom med sin andre bok med cembalostykker. I Pièces de Clavecin fra 1724 viser han stor stilistisk utvikling. Han har også skrevet en rekke kantater og blitt ytterligere interessert i teater. Rameaus siste samling Pièces de Clavecin en concerts kom i 1741 og var skrevet som et kammerverk for cembalo og to melodiske instrumenter. Komponisten understreket selv at hvert stykke også kunne spilles av bare cembalo – uten at musikken ville miste sin ekspressivitet av den grunn.

Ketil Haugsand

Ketil Haugsand, professor ved Hochschule für Musik i Köln, regnes blant vår tids betydelige cembalister og tidligmusikk-personligheter. Han studerte med Gustav Leonhardt ved konservatoriet i Amsterdam og ble i 1975 tildelt den høythengende «prix d’exellence». Han ble også prisbelønt ved internasjonale konkurranser for cembalister i Paris og Brugge. Haugsand har opptrådt ved prestisjetunge festivaler i Europa, U.S.A. og Israel, både som solist, i kammermusikalsk sammenheng og som leder av Norsk Barokkorkester. Hans innspillinger med verker av Bach, Rameau, Marchand, Forqueray, Seixas, Sousa Carvalho for Simax Classics, Virgin, Linn o.a. har fått stor internasjonal oppmerksomhet. Haugsand er jurymedlem ved den internasjonale Bachwettbewerb i Leipzig og underviser ved sommerkurs i Norge og Italia.

François Eckert |Jean-Philippe Rameau |Ketil Haugsand

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662013456

Katalognummer: PSC1345

Priskategori : CD