Ketil Haugsand

Ketil Haugsand, professor ved Hochschule für Musik i Köln, regnes blant vår tids betydelige cembalister og tidligmusikk-personligheter. Han studerte med Gustav Leonhardt ved konservatoriet i Amsterdam og ble i 1975 tildelt den høythengende «prix d'exellence». Han ble også prisbelønt ved internasjonale konkurranser for cembalister i Paris og Brugge. Haugsand har opptrådt ved prestisjetunge festivaler i Europa, U.S.A. og Israel, både som solist, i kammermusikalsk sammenheng og som leder av Norsk Barokkorkester. Hans innspillinger med verker av Bach, Rameau, Marchand, Forqueray,…

Sorter etter:

Ketil Haugsand, professor ved Hochschule für Musik i Köln, regnes blant vår tids betydelige cembalister og tidligmusikk-personligheter. Han studerte med Gustav Leonhardt ved konservatoriet i Amsterdam og ble i 1975 tildelt den høythengende «prix d’exellence». Han ble også prisbelønt ved internasjonale konkurranser for cembalister i Paris og Brugge. Haugsand har opptrådt ved prestisjetunge festivaler i Europa, U.S.A. og Israel, både som solist, i kammermusikalsk sammenheng og som leder av Norsk Barokkorkester.
Hans innspillinger med verker av Bach, Rameau, Marchand, Forqueray, Seixas, Sousa Carvalho for Simax Classics, Virgin, Linn o.a. har fått stor internasjonal oppmerksomhet.
Haugsand er jurymedlem ved den internasjonale Bachwettbewerb i Leipzig og underviser ved sommerkurs i Norge og Italia.

Februar 2014