Jean Philippe Rameau: Pièces de clavecin en concerts – Ketil Haugsand

JEAN-PHILIPPE RAMEAU: Premier Concert · Deuxième Concert · Troisième Concert · Quatrième Concert · Cinquièmemer… Concert

Laurence Dreyfus, gamba · Ketil Haugsand, harpsichord · Catherine Mackintosh, violin

Rameaus "Pièces de Clavecin en concerts" kommer i kontakt med et komplekst sett med emosjonelle tilstander.

kr 139

En berikelse av tradisjon

Fiolinist Catherine Mackintosh, en sin generasjons første til å spesialisere seg innen tidlige stryketeknikker, gambist og cellist Laurence Dreyfus, en spesialist innen 1700-tallets fremføringspraksis, og den prisvinnende cembalisten Ketil Haugsand fremfører her det ekstraordinære verket ”Pièces de Clavecin en concerts” av Jean-Philippe Rameau.

Rameaus ”Pièces” bør høres som en berikelse av den eldre generasjonen franske cembalisters tradisjon, med den betydelig forskjellen at Rameau ikke bare utvider rammene gjennom skapelsen av nye melodiske uttrykk, men også plasserer vekt på fremstillingen av polert konversasjon og kurtisering. Det bør huskes at Rameau ikke bare var en av Frankrikes ledende komponister, men også Europas fremste musikkteoretiker. Den kraftfulle harmoniske retningen som tas i ”Pièces” bekrefter både hans superbe kontroll over det harmoniske språket og hans utnyttelse av hans ”fundamentale bass” som et verktøy for å oppdage nye og fengslende progresjoner.

Arne Akselberg |Catherine Mackintosh |Jean-Philippe Rameau |Ketil Haugsand |Laurence Dreyfus

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560109522

Katalognummer: PSC1095

Priskategori : CD