Goldberg Variations – Ketil Haugsand

Johann Sebastian Bach: Goldberg Variations BWmer…V 988

Ketil Haugsand, harpsichord

Et variasjonsverk som tøyer alle grenser; den gamle mester Bach turnerer variasjonsformen med slik suverenitet at den rene musikken står tilbake.

kr 139

Sjanger: Early musicSolo

Goldbergvariasjonene

Med denne utgivelsen av Goldberg fullfører Ketil Haugsand innspillingen av samtlige Bachs «Clavierübung» for cembalo på Simax Classics. De to tidligere utgivelsene gikk umiddelbart inn som referanseinnspillinger verden over, og Goldberg er virkelig juvelen i kronen. Haugsands interpretasjon skraper ikke på overflaten, men drar deg ned i musikkens dypere lag, hele tiden med pustende, levende fraser og årvåkenhet for linjespillet.

Les mer

Bare tittelen får hjertet til å slå litt raskere hos de fleste av oss. Mange har nettopp dette verket som et sentrum i sitt private musikalske univers, et verk vi stadig vender tilbake til og alltid oppdager nye ting ved. Et variasjonsverk som tøyer alle grenser; den gamle mester Bach turnerer variasjonsformen med slik suverenitet at den rene musikken står tilbake.

Haugsand er professor i cembalo ved Musikkhøgskolen i Köln, og en sentral figur i det internasjonale miljøet for tidligmusikk. Men i en samtid som nesten oversvømmes av teoretikere og musikkforskere med stadig nye funn og teorier, minner Haugsand oss om at Bach skrev disse verkene til «musikkelskerens åndelige fullendelse».
«Da kan jeg, musikkelskeren, nyte den fullkomne skjønnheten i disse verkene, glede meg over de rike og uttrykksfulle harmonigangene, knives med de hårreisende tekniske vanskelighetene, og rett og slett kose meg!»

Arne Akselberg |Johann Sebastian Bach |Ketil Haugsand

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011926

Katalognummer: PSC1192

Priskategori : CD