Pebbles – Jonas Haltia

Johann Georg Albrechtsberger: Concertino in E flat · Giovanni Bonaventura Viviani: Sonata prima per trombetta sola · Rolf Wallin: Elegi · Trad. Religious Folk Tunes from Sweden, arr. Bjarne Volle: Allt under himlens fäste · Som stjärnan uppåmer… himmelen · Jeg vet en dejlig rosa · Egil Hovland: Cantus X · Bjørn Morten Christophersen: Sentimental Pebbles

Jonas Haltia, trumpet · Inger-Lise Ulsrud, organ

En skinnende klar og fløyelsmyk trompet-tone sammen med det store orgelet. Folketoner, nye og vakre norske stykker samt friske sonater fra barokken i nydelige fremførelser. Pebbles er en veldig stemningsfull og tilgjengelig ‘klassisk-plate’.

kr 139

Religiøse folketoner for trompet og orgel

En glimrende inngangsport for den som kunne tenke seg god musikk å lytte til, men ikke nødvendigvis er så kjent med klassisk musikk. For kjenneren er det glitrende spill og verdenspremierer å glede seg over. Cantus X ble skrevet i 2002 av Egil Hovland (f. 1924), som i mange tiår har vært blant Norges mest avholdte komponister. I stykket siteres salmetonen «Med Jesus vil eg fara», og verket får sin CDpremiere på denne utgivelsen. Elegi skrev Rolf Wallin (f. 1957) til minne om sin søster, og dette utsøkte stykket har etablert seg i det norske standardrepertoaret. Bjørn Morten Christophersen (f. 1976) har arbeidet mye med musikk til forskjellige medier, blant annet film og TV.
De tre kjente svenske religiøse folketonene gjør seg spesielt godt i dette arrangementet for trompet og orgel av Bjarne Volle. Albrechtsberger (1736–1809) er nok først og fremst kjent som læreren til Beethoven og Hummel, men han er også opphavsmannen bak denne tiltalende Concertino i Ess-dur. Italieneren Viviani (1638–1692) har en rik produksjon av både operaer, oratorier og instrumentalverker. Sonate prima i C-dur er en blanding av resitativ og fanfare, og den var sikkert tenkt for sakrale sammenhenger og store katedraler.

More

På denne platen spiller Jonas og Inger-Lise musikk som de liker, kort og godt, og de er ikke fremmede for å improvisere over de skrevne notene. Resultatet er en glimrende inngangsport for den som kunne tenke seg god musikk å lytte til, men ikke nødvendigvis er så kjent med klassisk musikk. For kjenneren er det glitrende spill og verdenspremierer å glede seg over.

Bjørn Morten Christophersen |Egil Hovland |Erik Gard Amundsen |Inger-Lise Ulsrud |Johann Georg Albrechtsberger |Jonas Haltia |Rolf Wallin |Trad.

Utgivelsesdato: 30.04.2007

EAN : 7033662090587

Katalognummer: PPC9058

Priskategori : CD