• PSC1177.jpg
  • Tor_Espen_Aspaas_2004.jpg

Paul Dukas: The Complete Works for Piano Solo – Tor Espen Aspaas

Paul Dukas: Sonate pour piano en mi bémol mineur · Prélude élégiaque (sur le nom de H-A-Y-D-N) · Variations, Interlude et Finale sur un thème de J.-Ph. Rameau · La plainte, au loin, du Faune... (pour le Tombeau de Claudemer… Debussy)

Tor Espen Aspaas, piano

– Absolutely superior at every level, this is world class music performed by a world class artist [International Record Review]

kr 139

Sjanger: PianoSolo

Norsk pianist overbeviser i fransk repertoar

Tor Espen Aspaas (f. 1971) har gjennom flere år vært en ettertraktet kammermusiker for samspillspartnere som Arve Tellefsen og Håkan Hagegård. I tillegg har han solistoppdrag med internasjonale dirigenter som Frans Brüggen og Vassilij Sinajskij. På sin CD-debut presenterer Aspaas fransk repertoar som knapt finnes innspilt: Paul Dukas’ (1865 – 1935) komplette verker for klaver.

At Dukas’musikk er så sjelden innspilt henger sammen sammen med den eksepsjonelle vanskelighetsgraden stykkene har. Med musikantisk teft og briljant teknikk har Tor Espen Aspaas begitt seg inn i musikken, og resultatet er imponerende. Tonespråket ligger i kryssningspunktet mellom senromantikk og impresjonistiske klanger, og det passer Aspaas som hånd i hanske.

More

Sin relativt unge alder til tross, Tor Espen Aspaas (f. 1971) har gjennom flere år vært en ettertraktet kammermusiker for samspillspartnere som Arve Tellefsen og Håkan Hagegård. I tillegg har han solistoppdrag med internasjonale dirigenter som Frans Brüggen og Vassilij Sinajskij. Nå solo-debuterer Aspaas på CD med fransk repertoar som knapt finnes innspilt: Paul Dukas’ (1865 – 1935) komplette verker for klaver.

Dukas – så godt som glemt

Nå trenger ikke leseren å føle seg besjemmet hvis ikke komponistens navn umiddelbart vekker assosiasjoner. Den ytterst selvkritiske og tilbaketrukne Dukas hadde kanskje vært fullstendig glemt i dag, hadde det ikke vært for at Disney brukte hans musikk i tegnefilmen Fantasia. For Dukas selv var det til liten hjelp at størrelser som Claude Debussy gikk offentlig ut med svært rosende omtaler av musikken hans; så selvkritisk var han at det etter hans død bare finnes fire verker tilbake av hans produksjon for klaver.

En meget spesiell debut

Når en debutant bringer ukjent repertoar av dette kaliber til torgs første gang han viser seg – tolket på en så overbevisende måte – forteller det om et meget interessant personlig kunstnerisk prosjekt. Syv år etter den sensasjonelle debutkonserten i Universitetets Aula i Oslo er Aspaas klar med en CD som vil vekke oppsikt internasjonalt.

Lanseres under Vinterfestspill i Bergstaden

Fredag 19. mars slippes CD-en med en konsert under kammermusikkfestivalen på Røros, hvor Tor Espen Aspaas er kunstnerisk leder. Det franske musikkmagasinet Diapason tar turen opp i vinternatten, og blant de andre kunstnerne der i år er Randi Stene, Lise Fjelstad, Henning Kraggerud, Aage Kvalbein og Håvard Gimse.
www.vinterfestspill.no

Krzysztof Drab |Paul Dukas |Tor Espen Aspaas

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011773

Katalognummer: PSC1177

Priskategori : CD