Norwegian Heartland – The Romantic Orchestral Heritage – Oslo Philharmonic Orchestra

Johan Svendsen: Norwegian Rhapsody no. 3, Norwegian Artist's Carnival · Edvard Grieg: Concerto for Piano and Orchestra in A minor · Johan Halvorsen: Norwegian Rhapsody no. 2, Bergensiana, Entry of the Boyars · Harald Sæverud: Peer Gynt Suite nomer…. 1, Her Last Lullaby, Rondo Amoroso, Canto Rivoltoso · Geirr Tveitt: from Hundred Folk-tunes from Hardanger

Oslo Philharmonic Orchestra · Michail Jurowski, conductor · Sigurd Slåttebrekk, piano · Isa Katharina Gericke, soprano · Arve Moen Bergset, vocal and Hardanger Fiddle

This is an absolutely stunning collection, both interpretively and sonically. [classicstoday.com]

kr 210

Praktfull norsk orkestermusikk

Det beste av Norges nasjonalromantiske orkesterverker med vårt fremste orkester. En gave til feiringen av 100-års jubileet. Oslo Filharmoniske Orkester og unge norske solister lar Våre Fem Store klinge ut slik det aldri har vært hørt før – i en ny fantastisk SACD Surround Sound innspilling. I 2005 er det derfor naturlig å gi et samlet musikalsk bilde av den nasjonale bevisstheten som rådde blant kunstnere før og omkring 1905, og som fikk stor innflytelse på de senere generasjoner. Fra Svendsen, Grieg og Halvorsen til Sæverud og Tveitt; det klinger av norsk landskap og jordsmonn – vi kjenner oss igjen i denne musikken, nå som den gang.

Les mer

Det beste av Norges nasjonalromantiske orkesterverker med vårt fremste orkester. En gave til feiringen av 100-års jubileet. Oslo Filharmoniske Orkester og unge norske solister lar Våre Fem Store klinge ut slik det aldri har vært hørt før – i en ny fantastisk SACD Surround Sound innspilling.

Oslo-filharmonien i feststemning med de fem store

Det er naturlig at prosjektet realiseres med landets fremste orkester – å samle det beste på et brett er en ærefull oppgave for vårt nasjonalorkester. Orkesteret ledes Michail Jurowski, en av vår tids fremste dirigenter med en sterk profil innenfor det nordiske repertoar. Det klinger praktfullt på denne innspillingen, som er gjort med surround sound teknologi i et betydelig forbedret akustikkmiljø i Oslo Konserthus. Det er fem komponister med tydelig særpreg – svært forskjellige i uttrykket – men med dette umisskjennelig nasjonalt norske som en dyptgående inspiratorisk drivkraft i sin musikk. De har preget vårt musikkliv og vært Norges musikalske ansikt utad, fra 1870-årene til i dag – hvor også Tveitts storhet er i ferd med å få internasjonal anerkjennelse.

Norske topputøvere

Solistene tilhører eliten av dagens unge norske garde. Pianisten Sigurd Slåttebrekks fremførelse av Griegs klaverkonsert høsten 2004 vakte jubel hos Oslo-Filharmoniens publikum, og hans tolkning av dette verket er i høyeste grad et nasjonaljubileum verdig. Sopranen Isa Katharina Gericke har en særstilling blant norske sangkunstnere bl.a. gjennom sin store allsidighet. Her gir hun stemme til Solveig i Peer Gynt, til Sæveruds musikk. Arve Moen Bergset er velkjent både som fiolinist innenfor klassisk- og folkemusikk, og som kvedar. Det er i den siste egenskapen han opptrer her; i stev knyttet til Tveitts Hundrad Hardingtonar.

Hundreårsmarkeringen – Norge 2005

Utgivelsen er den første i samlingen Classical Norway – the 2005 Centenary, som er en del av Hundreårsmarkeringen. 3. juni får hovedstadens publikum nyte OFO før de legger ut på en turné langs Sørlandskysten: under Kulturnatt spiller OFO på flere steder rundt i byen, og en stor surround-rigg med musikk fra platen blir installert i konserthuset som en del av programmet denne natten.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662012602

Katalognummer: PSC1260

Priskategori : CD