Isa Katharina Gericke

Isa Katharina Gericke er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Hochschule der Künste i Berlin. Hun vant 1. pris i den nasjonale Dronning Sonjas Musikkonkurranse i Oslo/Trondheim i mai 2001. Året etter mottok hun prisen som 'Årets nykommer' under festivalen Kissinger Sommer i Tyskland. Høsten 2003 debuterte Isa ved Den Norske Opera som Grete i Humperdincks Hans og Grete, og sang i 2008 rollen som Euridice i Monteverdis Orfeo i åpningssesongen av den nye operaen i Oslo. Som solist har Isa…

Sorter etter:

Isa Katharina Gericke er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Hochschule der Künste i Berlin. Hun vant 1. pris i den nasjonale Dronning Sonjas Musikkonkurranse i Oslo/Trondheim i mai 2001. Året etter mottok hun prisen som ‘Årets nykommer’ under festivalen Kissinger Sommer i Tyskland. Høsten 2003 debuterte Isa ved Den Norske Opera som Grete i Humperdincks Hans og Grete, og sang i 2008 rollen som Euridice i Monteverdis Orfeo i åpningssesongen av den nye operaen i Oslo.

Som solist har Isa vært engasjert med bl.a Oslo Filharmoniske Orkester, BBC Symphonic Orchestra, Tsjekkisk Filharmoni, Akademie für alte Musik Berlin og Stavanger Symfoniorkester. Hun har samarbeidet med dirigenter som bl.a Sir Andrew Davies, Manfred Honneck, Franz Brüggen, Rinaldo Alessandrini og Philipe Herreweghe.

Gericke har spesialisert seg innen Lied-og romanse genren, og har i den sammenheng deltatt ved flere festivaler i inn-og utland. Høsten 2008 debuterte hun i London med en recital i Wigmore Hall.

Isa Katharina Gericke har gitt ut de kritikerroste lieder-albumene Waldabendlust (PSC1231) og Til Eva (PSC1238) for Simax Classics. For plateselskapet Naxos synger Isa ‘Solveig’ i en innspilling av Griegs ‘Peer Gynt’ (2008). Isa Katharina Gericke er en av initiativtakerne bak Oslo BarokkOpera, og siden 2001 har hun vært kunsterisk leder for de årlige Glogerfestspillene på Kongsberg.

www.isagericke.com

Okt 2009