Marianne Thorsen Recital – Marianne Thorsen

Franz Schubert: Violin Sonatina no.1, D major, D 384; Ernest Bloch: Nigun, from Baal Shem; Bedrich Smetana: Aus der Heimat; Edvard Grieg: Violin Sonata no.2, G major, op.13; Johan Svendsen: Romance, G majormer…, op.26

Marianne Thorsen, violin · Jørgen Larsen, piano

Det er en helt særegen varme i fiolinklangen til Marianne Thorsen, et nærvær som løfter tilhøreren de få magiske centimeterne nærmere musikken.

kr 139

Marianne Thorsens debut-utgivelse

Med base i London er Marianne fiolinist i den meget anerkjente Leopold String Trio, som blant annet har gjort fabelaktige innspillinger av Beethovens stryke-trioer. Våren 2000 ble Marianne Thorsen utnevnt til den prestisjetunge jobben som førstefiolinist i The Nash Ensemble of London, en levende legende på den internasjonale musikkarena. I tillegg til hennes virke som kammermusiker er hun også meget aktiv som solist med orkestre i Skandinavia og Europa forøvrig.

På denne innspillingen er det to meget erfarne musikere som tolker noe av den mest fantastiske musikken som finnes for fiolin og klaver. Pianisten Jørgen Larsen har regelmessig opptrådt med en rekke av Norges største orkestre og er en særlig ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør. Sammen utgjør Marianne Thorsen og Jørgen Larsen en duo som makter å vekke alle latente stemninger og følelser i musikken de fremfører, enten det er Schuberts fiolinsonate, Smetanas ”Aus der Heimat”, Blochs ”Nigun”, Griegs andre fiolinsonate eller Svendsens romanse i G-dur – verk som ikke kunne vært bedre fremført enn på denne innspillingen.

Edvard Grieg |Ernest Bloch |Franz Schubert |Johan Svendsen |Jørgen Larsen |Marianne Thorsen |Tony Harrison

Utgivelsesdato:

EAN : 7025560108129

Katalognummer: PSC1081

Priskategori : CD