• PPC9065.jpg
  • Ila_Brass_alle_uten_instrument.jpg
  • Ila_brass_trompeter.jpg
  • PPC9065_inlay_web.jpg

Klang(!) – Ila Brass Band

KNUT NYSTEDT: Masquerade · OLAV ANTON THOMMESSEN: Arabesk · ØRJAN MATRE: Klang(!) · TRAD. : Halleluja, vår strid er endt (Alleluia! our strife is o’er) · Mitt hjerte alltid vanker (My heart alwaysmer… wanders)

Ila Brass Band · Kammerkoret Aurum · Bjørn Sagstad, conductor

Orkesteret er regnet som landsdelens fremste brassband, de ble i 1989 norgesmestre, og har siden vært svært stabile i norgeseliten.

kr 139

Ila Brass feirer 40 med Klang(!) og kor

Ila Brass Band har med Klang(!) beveget seg langs grensene av de etablerte rammene for ensembleformen brassband, for å videreutvikle en særegen norsk brassbandkultur. Alle verkene har norsk komponist eller arrangør. Innspillingen inkluderer to norske originalskrevne verker for brassband, av Knut Nystedt og Ørjan Matre. Med denne vinklingen ønsker de unge og fremadstormende musikerne i Ila Brass Band å inspirere brassmiljøet, og utfordre det tidvis konservative brassbandmiljøet både lokalt og internasjonalt.

Kammerkoret Aurum er et prisbelønnet og ambisiøst kor med tilholdssted i Trondheim, de er 20 sangere fra rundt 20 til 30 år. Aurum er latin og betyr intet mindre enn gull! Kammerkoret ønsker å gi både medlemmer og publikum ’glimt av gull’ gjennom sin musikkformidling.

Ila Brass Band holder jubileumskonsert i Frimurerlogen i Trondheim kl. 19.00 med mestertubaisten Øystein Baadsvik.

Les mer

Ila Brass Band har med Klang(!) beveget seg langs grensene av de etablerte rammene for ensembleformen brassband, for å videreutvikle en særegen norsk brassbandkultur. Alle verkene har norsk komponist eller arrangør. Innspillingen inkluderer to norske originalskrevne verker for brassband, av Knut Nystedt og Ørjan Matre. Med denne vinklingen ønsker Ila Brass Band å inspirere brassmiljøet, og utfordre det tidvis konservative brassbandmiljøet både lokalt og internasjonalt.

AMBISJONER GIR RESULTATER

Ila Brass Band (IBB) ble stiftet i 1972, og feirer i 2012 sine første førti år som aktør på kulturarenaen. Ensemblet er et samlingspunkt for ambisiøse musikere i regionen; her finnes både dyktige amatører, musikkstudenter og utdannede musikere i en herlig blanding. Orkesteret er regnet som landsdelens fremste brassband, de ble i 1989 norgesmestre, og har siden vært svært stabile i norgeseliten. “Vi prøver å bruke denne rollen til å inspirere gjennom bl.a. seminarer med unge musikere og festkonserter på ulike arrangementer for skolekorps. Samtidig søker vi å alltid fornye sjangeren gjennom å utvikle nye konsepter og prosjekter”.

Kammerkoret Aurum medvirker på Klang(!) med "Mitt Hjerte Alltid Vanker" (trad).
Aurum er et prisbelønnet og ambisiøst kor med tilholdssted i Trondheim. De er kjente for å holde høy musikalsk kvalitet, og gir publikum "glimt av gull" gjennom sin musikkformidling.

TRADISJON OG NYVINNINGER

Ørjan Matre er født i 1979 i Bergen og studerte komposisjon ved Norges musikkhøgskole med Bjørn Kruse, Lasse Thoresen, Olav Anton Thommessen og Henrik Hellstenius. Man kan ofte høre elementer fra tradisjonen i Matres musikk. Spillet mellom det abstrakte og mer konkrete, om enn diffuse, "objekter" blir en viktig del av Matres musikk, og i denne motsetningen ligger også mye av dens umiddelbare attraksjon. Matres musikk er åpenbart klanglig leken og ofte helt utsøkt raffinert, men det er også en mer alvorlig bunn i den. Matres store gjennombrudd gjorde han sammen med Evan Gardner, Jan Erik Mikalsen og Jørgen Karlstrøm mens flere av dem fortsatt var studenter, med CD-en Lights Out med Kringkastingsorkesteret og Rolf Gupta, en utgivelse som fikk stor oppmerksomhet da den ble gitt ut i 2006.

SIKTER HØYT

Klang(!) er Ila Brass Bands sjette selvstendige lydinnspilling. Fra før har Ila spilt inn to kassetter, en LP i kumlokkform (!) og to CDer. Det kan nevnes at to av medlemmene som var med fra oppstarten av ensemblet i 1972, Reidar Bye og Arve Blåsmo, også var med på innspillingen av Klang(!). Som dirigent har Bjørn Sagstad vært medspiller. Han er å anse som en av Norges fremste dirigentkapasiteter innen sinfonietta, kor og orkester. Som et av hans senere prosjekter kan nevnes samarbeidet med tubaisten Øystein Baadsvik og det svenske kammerorkesteret Musica Vitae på utgivelsen Tuba Carnival. Han har også nylig blitt oppnevnt som sjefsdirigent for Prinsens Musikkorps i Danmark. Han har også flere brassbandlydinnspillinger i porteføljen, hvor norsk musikk også der har sittet i hovedsetet. Ila Brass Band sier om seg selv: «Vi er dyktige amatører med vilje og evne til å sikte høyt, på vegne av oss selv, og også for å kunne være drivkraft og forbilder for andre – unge og voksne.»

Ila Brass Band holder jubileumskonsert i 4. november kl. 19 Frimurerlogen i Trondheim med stjernetubaist Øystein Baadsvik.

Bjørn Sagstad |Ila Brass Band |Kammerkoret Aurum |Knut Nystedt |Olav Anton Thommessen |Ørjan Matre |Trad.

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662090655

Katalognummer: PPC9065

Priskategori : CD