Johan Svendsen: Music for strings – Risør Festival Strings

Johan Svendsen: Violin Romance, G major, op. 26 · Two Swedish Folk Tunes, op. 27 · Two Icelandic Folk Tunes, op. 30 · Variations on "I fjol gjett e gjeitin", op. 31 · Abendlied; Octet for Strings, opmer…. 3

Henning Kraggerud, violin · Risør Festival Strings

For mange er Johan Svendsen det nærmeste en kan komme fullkommenliggjørelsen av norsk musikk.

kr 139

Sjanger: NorwegianStrings

Johan Svendsens komplette verk for strykeorkester

Risør Festival Strings har under Lars Anders Tomters ledelse markert seg med ettertrykk internasjonalt. Under Gidon Kremers kammermusikkfestival i Lockenhaus 1993 imponerte de Wiener-avisenes kresne musikkskribenter. Med stor suksess har orkesteret også tidligere presentert norsk musikk i London. Også på dette albumet gjør ensemblet en betydelig innsats for å presentere norsk musikk for et bredere publikum.

Knapt har vi hatt en skikkelse i norsk musikkliv med større evne til å skape respekt og beundring parret med den varmeste og dypeste menneskelige appell hos store befolkningsgrupper. For mange er Johan Svendsen det nærmeste en kan komme fullkommenliggjørelsen av norsk musikk. Ute i den store allmenne musikkverden fremstår Johan Svendsen i dag først og fremst som komponisten av et eneste verk, ”Fiolinromansen”, hans opus 26, som ved siden av Beethovens to fiolinromanser tør være det fineste og mest spilte i kategorien ensatsige verk for fiolin og orkester. Risør Festival Strings gjør sammen med Henning Kraggerud naturligvis en fantastisk versjon av stykket. Men Svendsen har også en rekke andre betydelig verker i sin opusliste, ikke minst hans strykeoktett, en milepæl innenfor all nordisk kammermusikk, hans tolkninger av norsk, svensk og islandsk folketoner, eller hans orkesterarrangementer av Schumann-miniatyrer, verk som alle nøt stor popularitet i sin samtid og som holder seg like godt den dag i dag.

Utgivelsesdato: 01.05.1994

EAN : 7025560109720

Katalognummer: PSC1097

Priskategori : CD