Igor Stravinsky: The Firebird, complete ballet · Richard Strauss: Till Eulenspiegel – Oslo Philharmonic Orchestra

Igor Stravinsky: The Firebird (Complete ballet music) · Richard Strauss: Tillmer… Eulenspiegel

Oslo Philharmonic Orchestra · Mariss Jansons, conductor

Oslo Filharmoniske orkester, under ledelse av dirigent Mariss Jansons, fremfører Richard Strauss ´Till Eugenspiegel lustige Streiche´ og Igor Stravinskys ´Ildfuglen´.

Sjanger: BalletOrchestral

Mariss Jansons og Oslo-filharmonien live.

Strauss’ Till Eugenspiel, opprinnelig ment som en opera, baserer seg på den historiske figuren ved samme navn (hvis en slik person faktisk eksisterte), en 1300-talls bedragersk skøyer som ved flere anledninger havnet i trøbbel. Han presterte mer enn en gang å gjøre seg dødsdømt, men med sitt skarpsinn var han mester i å unngå konsekvensene. I Strauss sin versjon, derimot, er han ikke like heldig. Stravinskys ballett ´Ildfuglen´ dypdykker på sin side ned i magiske og mytiske riker. Balletten følger helten Prins Ivan som under en jakttur i skogen, forviller seg inn i det magiske riket til magikeren Kaschey. Inn i den forheksede hagen flyr også Ildfuglen, et storslått vesen som skinner av lys, tett fulgt av Ivan. Fascinert av vesenet, er Ivan bestemt på å fange henne.

Mariss Jansons holdt stillingen som sjefsdirigent for Oslo Filharmoniske Orkester fra 1979 til 2000, et orkester han fremførte, spilte inn og turnerte med med høy frekvens. Innspillinger av Tsjajkovskijs symfonier på 1980-tallet skulle bli et stort internasjonalt gjennombrudd for Jansons og Oslo Filharmonien. Senere skulle mer enn 20 album over en tiårsperiode motta strålende kritikker fra musikkritikere verden over og motta flere priser. Denne innspillingen er både den første konsertinnspillingen noen gang av Mariss Jansons og Oslo Filharmoniske Orkester.

Igor Stravinsky |Krzysztof Drab |Mariss Jansons |Oslo Philharmonic Orchestra |Richard Strauss

Utgivelsesdato:

EAN : 7033662011889

Katalognummer: PSC1188

Priskategori : CD